100 g koldt smør i terninger
200 g groft mel
1 tsk. salt
1-2 spsk. koldt vand
smør til formen
ENDVIDERE:
500 g søde kartofler
2 spsk. plukket timian
2 dl drænet yoghurt
1 æg
150 g feta
salt og peber
75 g revet tør ost, f.eks. gruyere
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olie og eddike
Ælt smør, mel og salt sammen, til det har konsistens som brødkrummer (nemmest med foodprocessor), og saml dejen med koldt vand.
Smør en 23 cm stor tærteform, og pres dejen ud i formen. Prik med en gaffel, og bag den ved 185° i 8-10 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt af.
Skræl imens kartoflerne, og skær dem i ca. 1 cm store terninger; vend dem med timianen. Pisk yoghurt og æg sammen. Smuldr fetaen, og kom den i æggemassen sammen med kartofler og timian. Krydr med salt og peber. Fyld det hele i den forbagte tærtedej, og top med revet ost. Bag tærten ved 185° i ca. 50-60 minutter, eller til den er gylden og gennembagt, og kartoflerne er møre.
Servér den med salat vendt med en smule olie og eddike.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Tærte med søde kartofler
Jeg ved det! Det er totalt 80’er-mad. Men jeg kan virkelig godt li’ tærte!
Tærten er til 2-3 personer.