SYLTEDE AUBERGINE

Opskrift fra Go morgen Danmark 18. november. Disse auberginer ser ikke ud af noget….Men de er så fantastiske på ristet brød med lidt frisk oregano. 
Gem endelig olien og brug den i salater.


1 kg auberginer (ca. 3 styk)
100 g groft salt
8 dl vand
3 dl æbleeddike
3 fed hvidløg, hakkede
2 spsk. hakket oregano
olivenolie
Skær skrællen af auberginerne og skær dem i stave. Kom auberingestavene i et dørslag og drys med salt. Lad dem trække i 1 time ved stuetemperatur og tryk væden fra dem.
Kog vand og eddike op, kom auberginerne i og lad dem koge i 2-3 minutter. Kom dem i et rent dørslag og læg en underkop ovenpå og tryk auberginerne let ned (sæt en dyb tallerken under), sæt auberginerne i køleskabet og sæt et par dåser eller andet på underkoppen, så de får et let pres. Lad dem stå natten over, eller i mindst 2 timer. Klem evt. mere væde fra auberginerne og rør auberginerne med hvidløg og oregano og kom dem i et skoldet sylteglas. Hæld god olivenolie over og lad dem marinerer i mindst 1 døgn inden brug. Auberginerne kan holde sig uåbnet i op til 2 uger i køleskab.
Servér dem auberginerne ved stuetemperatur.
TIP: god i salater, på ristet fisk eller på bruchetta

Opskrift: Louisa Lorang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *