sprøde kanelsnegle

Nem opskrift på sprøde kanelsnegle

Ingredienser

400 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1 nip salt

250 g blødt smør

300 g sukker

2 tsk. stødt kardemomme

2 æg

Fyld:

30 g smør

90 g sukker

3 spsk. stødt kanel

½ -1 tsk. stødt allehånde

2 tsk. stødt kardemomme

Desuden:

Lidt mel til udrulning

ca. 50 stk.

Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen.

Pisk smør, sukker og kardemomme sammen med en el-pisker til smørret er luftigt.

Pisk æggene i uden at piske for længe.

Vend melblandingen og smørblandingen sammen.

Saml dejen og sæt den koldt i mindst 20-30 minutter, til den er fast og kold. Den kan evt. også stå natten over.

Smelt smørret.

Bland sukker, kanel, allehånde og kardemomme sammen.

Tag dejen ud af køleskabet og del den i to.

Rul den ud på et meldrysset bord til ca. 2/3 – ½ cm tykkelse.

Pensl dejen med halvdelen af smørret og drys med halvdelen af kanelsukkeret.

Rul dejen sammen og pak den stramt i film. Gentag.

Sæt dejen koldt, gerne natten over eller i mindst et par timer. Eller læg den i fryseren til den er helt fast.

Skær dejen i skiver, læg dem på bagepapir på bageplader og bag dem ved 185 grader (varmluft) i 10-12 minutter. Lad dem køle lidt pladen, flyt dem til en rist og lad dem køle helt af.

Pak dem i en kagedåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *