Nem aftensmad til to.
Dressingen er i øvrigt også super god til vietnamesiske forårsruller!
Opskriften er til 2 personer.
1 andebryst
salt
2 avokadoer
2 hjertesalater, plukkede
1 håndfuld plukket mynte
½ bundt forårsløg i skrå skiver
saft af 1 limefrugt
ENDVIDERE:
1½ spsk. sesamfrø
1 spsk. flydende honning
evt. 1 tsk. sesamolie
2 spsk. soja
2 spsk. limesaft
2 spsk. vindruekerne- eller solsikkeolie
TILBEHØR:
kogte ris
Rids skindet på andebrystet, og læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middel varme, og lad brystet stege i 10-12 minutter. Justér evt. varmen lidt ned, så det ikke brænder på. Vend andebrystet, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Hvis du foretrækker det gennemstegt, skal det have lidt længere. Krydr med salt, og lad det trække 5-10 minutter.
Skær imens avokadoerne i skiver, og anret salat, avokado, mynte og forårsløg på to store tallerkener. Dryp med limesaft.
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Knus dem i en morter, og rør sesamfrø, honning, sesamolie, soja, limesaft og olie sammen.
Skær andebrystet i skiver, og anret det oven på salaten. Dryp med dressingen, og servér straks med kogte ris.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann