Snaskede og gode!
Disse lavede jeg på Weber Grill & Music Festival i Horsens. En dame hev fat i mig bagefter og sagde hvor modig hun syntes jeg var, at lave ribs foran alle de store grill-mænd. Det havde jeg nu ikke tænkt over, og mon ikke de vil spise med?
Opskriften er til 4 personer
1 ½ kg svineribben
1 dl muscovadosukker (eller farin)
2 spsk. løgpulver
1 ½ spsk. salt
2 spsk. tørret oregano
1-2 tsk. cayennepeber
BAR B Q SAUCE
300 g tomatketchup (helst Heinz)
2 fed hvidløg, fint hakkede
½ dl æbleeddike
1-2 spsk. chipotle i adobe, eller efter smag
2 dl brun farin
salt
Del ribbenene i mindre stykker. Bland sukker, løgpulver, salt, oregano og cayennepeber i en stor frysepose, og kom ribbenene i. Gnid krydderiblandingen godt ind i benene, og lad dem trække i mindst 1 time (gerne natten over).
Grill benene på grillen under låg, læg dem et sted hvor der ikke er for varmt og vend dem jævnligt. Eller læg benene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem ved 160° varmluft i 1 time og 15 minutter, eller til de er helt møre.(1 ½ – 2 timer) Vend dem undervejs, og hold øje med, at de ikke bliver alt for mørke. I så fald: Dæk dem løst med lidt folie.
Kom ketchup, hvidløg, eddike, chipotle og farin i en kasserolle og lad det koge op. Smag til med salt og køl saucen af.
Pensl de færdige, møre ribben med en smule sauce lige inden servering og servér med ekstra sauce til.
Servér gerne en sprød slaw til dine ribs og måske en bagt kartoffel?
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck