Quinoa er ikke en kornsort, men er i familie med amarenth. Quinoa har været dyrket i over 6000 år i b.la. bolivia. Men kan faktsik også dyrkes herhjemme, endda med et ok stort udbytte (selvom dansk quinoa ikke er den du ser i handlen).
Quinoa er rig på aminosyrer og er famtastisk som en del af dit morgenmåltid, f.eks. kogt og toppet med bløde æg, tomater og sennepsdressing.
Eller i salater, for at give fylde og mæthed.
Eller brug det i stedet for ris eller couscous, som den er eller i f.eks. en tabouleh.
Jeg har ofte flere forskellige farver quinoa i skabet. Den jeg oftest bruger er den sorte.
Find quinoa i alle større supermarkeder, i helsekosten eller online.
Quinoa har de seneste år været meget populært. Du kan sågar lave ”mælk” af kogt qiunoa blendet med koldt vand og måske lidt vanilje. (her bør du bruge den gule – p.g.a. udseendet).
Find nogle af mine favoritopskrifter med quinoa her!
Tekst & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Findes der et alternativ til brug af quinoa i opskrifter? Jeg synes det er en dyr ingrediens.
Ofte kan du erstatte med couscous, hirse eller endda ris. Alt efter hvilken ret. Hold øje med lavprissupermarkederne. De har oftere og oftere øko quinoa på hylderne til billige penge
Kh Louisa
Hej,
Jeg er i tvivl om Quinoa skal koges inden man bruger det i bagværk. Fx i dine Quinoabar fra bogen Super Snacks.
Oftets ja til kogning. Men i tilfældet med quinoabaren er de ristede og brugt som “knas” så der skal de ikke koges først 🙂 Tak fordi du spiser med. Kh Louisa