Der er mange regler, når man laver pulled pork. Én af reglerne i Texas (i modsætning til andre barbecue-stater) er imidlertid, at man aldrig blander kødet i bbq-saucen, men serverer begge dele for sig. Den vildeste pulled pork, jeg nogensinde har fået, fik jeg hos Franklins i Austin. Jeg siger det bare: Gå aldrig forbi det sted, hvis du er i nærheden. Det er bbq-lykke!
Find flere af mine texas favoritter hos FEMINA
Opskriften er til 8 personer
2 kg kamsteg, uden svær og ben
RUB:
1 dl muscovadosukker eller brun farin
1 spsk. sød paprika
2 tsk. chipotlepulver eller røget paprika
1 spsk. tørret oregano
1½ spsk. salt
1 spsk. fintmalede espressobønner
1 spsk. stødt koriander
2 tsk. frisk kværnet peber
lidt olie
BBQ-SAUCE:
4 spsk. finthakkede løg
5 fed hvidløg, finthakkede
lidt olie til stegning
6 dl ketchup
2 dl muscovadosukker eller brun farin
6 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. chipotle i adobesauce
½ dl espressokaffe
salt
ENDVIDERE:
¼ rødkål
1 spsk. sukker
¼ dl limesaft
2 håndfulde koriander
gode burgerboller
syltede agurker
Fjern det værste fedt fra stegen.
Bland sukker, paprika, chipotlepulver, oregano, salt, kaffe, koriander og peber sammen, og hæld blandingen i en stor frysepose. Kom kødet i posen; massér rubben ind i kødet, og lad stegen trække i 8-10 timer i køleskabet.
Tag stegen ud af køleskabet, og gnid den med 1-2 spsk. olie. Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg, og steg svinet ved 125° i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt. Lad det trække i 30-40 minutter.
Træk kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt. Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så det bliver saftigt og snasket.
Sautér imens løg og hvidløg i lidt olie i en lille varm gryde eller kasserolle, uden at det tager farve. Kom ketchup, sukker, eddike, chipotle og kaffe i gryden, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt. Stil bbq-saucen koldt indtil brug.
Snit kålen fint, og rør sukker og limesaft sammen, til sukkeret er opløst. Vend kålen i dressingen, og ”massér” den sammen med dressingen (det farver, så tag en frysepose eller handske på hånden), og vend koriander i salaten.
Saml sandwicherne med mayo, kål, kød, bbq-sauce og agurker, eller lad dine gæster samle selv.
Servér straks, gerne med en stor, sprød salat til.
TIP: Udskift evt. rødkål med coleslaw i din pulled pork-sandwich – det er en klassiker.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen / Skovdal.dk