profiteroles med vaniljeis

profiteroles med vaniljeis og mocca chokoladesauce

Ingredienser

Vandbakkelser:

115 g smør

240 g vand

½ tsk. salt

1 ½ tsk. sukker

130 g mel

3 æg

Chokoladesauce:

50 g mørk chokolade

½ dl espresso eller stærk kaffe

1 dl piskefløde

Fyld:
vaniljeis

ca. 16 styk - 5-6 personer
Sådan laver du profiteroles med vaniljeis og mocca chokoladesauce:

Smelt smør, vand, salt og sukker i en kasserolle. Kom mel i og rør dejen sammen. Når dejen er samlet kom den i en skål og pisk den med en elektrisk mixer. Pisk et æg i ad gangen. Tilsæt lidt ad gangen til dejen er blød og lidt flydende.

Pisk den glat og let flydende og fyld den i en sprøjtepose med en tyk tylle. Sprøjt runde små boller ud på størrelse med tykke femkroner. Ca. 16 i alt.

Bag dem ved 210 grader i ca. 10-15 minutter. Skru ovnen ned til 190 grader og bag dem i yderligere 10-12 minutter. Måske 15, hvis de ikke bliver for mærke.

Tag dem ud og lad dem køle helt på pladen.

Chokoladesauce:

Kom chokolade og kaffe i en kasserolle og lad chokoladen smelte. Pisk fløde i og lad saucen akkurat komme op og koge.

Servering:

Fyld is i vandbakkelserne og top dem med chokoladesauce. Servér straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *