Jeg kan bedst lide ”hvide” pizzaer uden tomatsauce. Helt enkle og sprøde. Så spiser jeg til gengæld gerne en stor tomatsalat til.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden, kan du følge min MADPLAN
Opskriften er til 2 personer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g durummel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
150 g ricotta
2 fed hvidløg, presset
2-3 spsk. olivenolie
salt
1 rødløg i tynde skiver
ca. 80 g parmaskinke i tynde skiver
2 håndfulde frisk basilikum
SALAT:
250 g blandede tomater
olivenolie
æbleeddike
salt og peber
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, durummel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert deres stykke bagepapir. Forvarm ovnen og to bageplader til 240° (eller så varmt som muligt).
Rør ricottaen med hvidløg og olivenolie, og fordel cremen på de to bunde. Krydr med salt, og top med rødløg. Bag pizzaerne på de varme plader i ca. 10 minutter. Top dem straks med parmaskinke og basilikum, og servér straks med en enkel tomatsalat til.
TIP: Dejen kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet.
Opskrift & foto: Louisa Lorang