Jeg er ret glad for måltids-salater – Især med fed, salt hallumiost på.
Spis salaten som hovedret eller som brug den som tilbehør.
Opskriften er til 2-4 personer
1½ dl perlebyg
salt
1 spsk. smør
1 squash, skåret i skiver
1 rød peberfrugt i både
1 rødløg i tykke skiver
1 pakke hallumiost, 250 g, i skiver
olivenolie
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
3 spsk. balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
1 håndfuld plukket oregano
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i ca. 15-20 minutter, til den er mør; dræn overskydende vand fra, og vend lidt smør i.
Dryp imens squash, peberfrugt, løg og hallumi med olivenolie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Krydr grøntsagerne med lidt salt. Rør honning, eddike og olivenolie sammen, og vend de varme grøntsager med dressingen. Vend perlebyggen med oregano, og anret den toppet med hallumi og grillede grøntsager. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann