Det her er billig, okay-sund og virkelig nem hverdagsmad!
Muslingerne er god nu og simpelthen så billige. Nyd en lettere version ved at skære ned på kokosmælken.
Spis ris til, eller spis dem med groft brød.
Vil du se hvor nemt det er? Så se med i Go Appetit på mandag! TV2 17:20.
1 kg muslinger
1 løg, i både
2 fed hvidløg, i tynde skiver
lidt olie til stegning
2-4 spsk. rød karry
1 dåse kokosmælk, 400 g
1 dl vand
1 tsk. sukker
2 spsk. fiskesauce
250 g cherrytomater
2 gulerødder, i julienne
½ bundt forårsløg, i tynde skiver
1 potte thai basilikum, plukket
lidt lime
ENDVIDERE
kogte ris
limebåde
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skægget og kassér muslinger der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér løg og hvidløg i en smule olie i en varm wok eller gryde. Kom rød karry på og lad det stege med. Tilsæt kokosmælk, vand, sukker og fiskesauce og lad det koge op. Kom muslingerne og i saucen og læg låg på. Lad det dampe i 3-4 minutter under låg, eller til muslingerne har åbnet sig. Kom gulerødder og forårsløg i og lad det koge op. Tag gryden af varmen. Tilsæt thaibasilikum og smag til med lidt limesaft. Servér straks med limebåde og ris til. Kassér eventuelle muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Regi: Emile Henry & Eva Trio