Jeg er pjattet med miso!
Miso er fermeneteret sojabønner, korn eller boghvede, der kan fås i flere forskellige versioner. Jeg køber oftest en mellem mørk miso lavet med byg, gerne en fra Clearspring, der b.la. fås hos helsen.
Den er god til både suppe, dressing eller f.eks. i mayo som en dip. (man spiser seriøst såååå mange grøntsager, når man dypper i misomayo!).
Miso er relativt dyrt at købe, især langtids fermenteret, økologisk miso. Men til gengæld er det drøjt i brug og så er det verdens nemmeste fastfood, lige der! Og så vil din tarmflora elske dig for det!
Opløs misoen i kogende vand og smag evt. til med lime og soja. Hæld den over dampet grønt og evt. nudler og nyd!
Faktisk er misosuppe også en glimrende morgenmad, for travle typer. Bare op i kaffekoppen med den og afsted.
Husk dog at miso ikke bør koge, så ryger vigtige enzymer.
Tekst & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Har du et tip til, hvor man kan købe miso lavet på boghvede? Jeg kan nemlig ikke tåle gluten og heller ikke så godt soya…. 🙂
Jeg bruger denne http://www.naturesource.dk/miso-barley-miso-300g-p-675.html
Dog er der vel altid soja i miso??? Jeg har aldrig set en uden. men måske findes det?? Skriv evt. til naturesource?? De har de skønneste misoer i landet. Kh L
Miso uden soya og gluten findes, for det har jeg fået i London. Dvs. jeg fik et lille glas af en bekendt for at prøve det, men fik desværre ikke navnet. Misoen var hvid. Jeg har forgæves ledt efter den siden.
Mit tidligere svar fik mig så til at søge lidt mere 😉
Igen forgæves på danske hjemmesider, men det findes på udenlandske. F.eks. her: http://www.southrivermiso.com/store/p/4-Chickpea-Miso.html
Hej Louisa.
Fik den skønneste misodressing til en sushibowl en dag. Har du en god opskrift på en misodressing? Er helt ny i miso, så ved slet ikke hvordan og hvorledes 🙂
På forhånd tak for hjælpen.
Kh. Rikke
Undskyld sent svar! Denne er min favorit
https://louisalorang.dk/6747-2/
Men søg på miso på mit site – der er mange ❤️
Du skriver: opløs i kogende vand. For at bevare præbiotika i miso, tamari osv. , skal det først i, når varmen er slukket og tp. faldet lidt 🙂
Sandt. Syntes ellers det var tydeligt med den sidste sætning om at miso ikke måtte koge……
Giver Susanne ret. Misoen må hverken opløses i kogende vand eller koges med. For at bevare dens gode egenskaber må den først komme i, når vandet eller suppen har en temperatur du vil kunne have i munden 😉
Yes – hvis du læser mit indlæg færdigt, vil du se at jeg har skrevet at misoen ikke må koge 😉