Her en hurtig version af chimichangas, der lynhurtigt kan tilfredstille din indre cowgirl.
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ -1 tsk. cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
2 store tortillaer
100 g revet cheddarost
ENDVIDERE:
1 fed hvidløg, halveret
3 modne avokadoer
1 spsk. limesaft
2 tomater
1 håndfuld koriander, hakket
salt
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt limesaft
olivenolie
Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i, og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber, og lad det stege i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og lad det køle e
n smule af.
Fordel kødet på de to tortillaer, men kun på halvdelen. Top med ost, og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Gnid imens en skål med hvidløg. Kom avokadokødet i skålen. Mos det groft med en gaffel, og vend mosen med limesaft. Skær tomaterne i både. Fjern kernerne med en kniv, og kassér dem. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i guacamolen sammen med hakket koriander. Smag til med salt.
Servér straks chimichanga med guacamole, og salat vendt med lidt lime og olivenolie.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann