Kylling i karry

Jeg bruger både grøntsagerne og de røde linser til at jævne saucen. Det giver en sund, mættende og ikke  mindst smagfuld sauce. Og så må jeg indrømme at det er en nem måde at få grøntsager i mine unger på…..
…..De voksne kan evt. toppe med lidt frisk chili også!


Opskriften er til 2 personer.



2 kyllingebryster 
olie til stegning 
1 løg, revet 
1 æble, revet 
2 fed hvidløg, hakkede 
2 spsk. ingefær, revet 
2 spsk. karry 
1 tsk. spidskommen 
1 dl røde linser 
½ dl kokosflager el. kokosmel 
1 dåse kokosmælk, 4 dl 
saft af 1 limefrugt 
2-3 dl vand 
½ butternutsquash i terninger 
salt 
ENDVIDERE: 
1 spsk. ingefær i tynde strimler 
1 æble i tynde både 
1 spsk. kokosflager eller kokosmel 
½ bundt koriander, plukket 
saft af 1 limefrugt 
TILBEHØR: 
kogte grove ris 

Skær kyllingebrysterne i skiver, og steg dem i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag dem op, når de har taget godt med farve og er næsten gennemstegte. Sæt dem til side. 
Kom evt. en smule mere olie i gryden, og sautér løg, æble, hvidløg og ingefær, til det er klaret, men uden at det tager farve. Kom karry og spidskommen på, og lad det få varmen. Skyl linserne i koldt vand. Tilsæt linser, kokos, kokosmælk, limesaft og en smule vand. Lad saucen simre under låg i 20 minutter – spæd undervejs med vand. Kom kyllingen i sammen med græskarret, og lad den simre med i yderligere 10 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Smag til med rigeligt salt, og servér straks toppet med ingefær, kokos, æble og koriander vendt med limesaft. Giv kogte ris til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *