kombucha

Kombucha er te med sukker, der fermenteres te med en scoby (symbiotic culture of bacteria and yeast), der omdanner sukkeret til alcohol, organiske syre og andre næringsstoffer.

Det giver en læskende, boblende drik, der har et lavt sukkerindhold og som blandt andet er med til at styrke dine tarme.

Jeg er vild med at drikke kombucha, og jeg må tilstå at jeg ikke pt. selv laver den, men oftest købe en og nyder, når jeg er lækker-tørstig! (lidt ligesom at jeg pt. kun kan passe kaktusser, så ingen surdeje og svampe).

 

Den søde:

Denne kombucha fra Equinox er sød og blid og kan næsten forveksles med sodavand. Den findes i helsekostbutikker landet over og online, f.eks. hos naturesource.dk

Fås i flere smags varianter Vejl. Pris 31,00 kr.

 

Den klassiske:

Håndlavet og klassisk fra Aarstiderne. Skøn og sødlig med fine, naturlige bobler.

Den kan købes hos Emmerys, Sticks’n’sushi og online hos aarstiderne.com

Fås i flere smags varianter Vejl pris. Ca. 33 kr.

 

Din egen!

Lav din egen kombucha med en scoby. Find en scoby gennem fermenterings og kombutchasider på f.eks. facebook, eller køb en online, f.eks. på fuglebjerggaard.dk.

Eller du kan bruge Aarstidernes klassiske kombutcha som starter!

 

Tekst & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *