How to hummus? Se med i Go´ Morgen Danmark tidligt fredag morgen, når jeg griller peberfrugter til en næsten klassisk hummus.
Opskriften er til 4-6 personer alt efter hvad I ellers spiser.
HUMMUS MED PEBERFRUGTER
200 g kikærter, udblødte
3 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
2 spsk. tahini
½ dl citronsaft (eller efter smag)
½ dl ekstrajomfruolivenolie
2-3 tsk. stødt spidskommen
salt
Kog de udblødte kikærter til de er helt møre, det tager ca. 50-60 minutter. Dræn dem og lad dem dryppe af. Gem lidt af kogevandet. Grill peberfrugterne under grillen i ovnen, eller ved at lægge dem direkte ind i flammerne på gasblusset, de skal være sorte. Kom dem i fryseposer og lad dem køle af. Tag dem ud af posen og fjern skindet. Flæk dem og skrab kernerne ud. Kom kikærter, peberfrugter og hvidløg i en foodprocessor og blend. Kom tahini, citronsaft, olivenolie og spidskommen i og blend igen. Smag til med salt og evt. spidskommen eller citron. Brug evt. lidt af kogevandet fra kikærterne til at justerer med, hvid den er for tyk.
Lad hummussen køle af inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang