Når du får fat i galangarod (tjek dit asiatiske supermarked), så køb rigeligt. Det du ikke bruger med det samme, kan nemlig fryses. Og det er virkelig dejligt at have i nærheden når du leger med det asiatiske køkken.
Og når du skal købe store, rå rejer. Så køb bæredygtige. De findes i Irma fra Butlers Choise. Kan du ikke finde dem, så brug grønlandske rejer, og kom dem i i sidste sekund. Du VIL IKKE spise opdrættede, store rejer fra asien. De er proppet med antibiotika, lavet af børnearbejdere, og har ødelagt og efterladt udpint og ubrugelig jord. Og så smager de forfærdeligt! Pust…..så fik jeg lidt luft 🙂
Opskriften er til 2 som hovedret.
1-2 spsk. rød karrypasta, efter smag
20 g ingefær i skiver
10 g galangarod, i skiver
1 lille bundt korianderstængler
3 limeblade
1 spsk. sukker
1 tsk. rejepasta – kan undlades
2-3 spsk. fiskesauce
¼ dl limesaft
1 liter vand eller hønsefond
ENDVIDERE
100 g nudler, gerne udon
125 g rå rejer, bæredygtige
1 håndfuld plukket koriander
2 forårsløg, i tynde skrå skiver
50 g enokisvampe
Kom rød karry, ingefær, galanga, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og vand eller hønsefond i en stor gryde og lad det småkoge i 20 minutter.
Sigt suppen og sæt den over blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og dræn vandet af dem.
Kom rejerne i suppen og lad dem koge med i 1-2 minutter, eller til de er lyserøde.
Fordel nudler, koriander, forårsløg og enoki i 2 store skåle og hæld suppen og rejer over.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck