gyros

Gyros med gris og tzatziki

Ingredienser

Tzatiki:
1 agurk
1 fed hvidløg
2-3 dl tyk yoghurt
1 spsk olivenolie
Salt
lidt tørret dild
Gyros brød:
300 g hvedemel
½ tsk. salt
175 ml mælk
50 g smør
25 g gær
Krydret gris:
4 nakkekoteletter
1 spsk tørret oregano
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk kværnet sort peber
1 tsk tørret timian
1-2 tsk flagesalt
½ tsk sukker
saft af 1 citron
olivenolie
Desuden:
1 rødløg, i tynde skiver
1 agurk, i skiver
2 tomater, i tern
lidt plukket dild

Hovedret til 3-4

Tzatiki: 
Riv agurk og hvidløg og kom begge dele i en si. Drys med en smule salt og lad det dryppe af i 5-10 minutter. Klem det sidste væde fra med hænderne og rør yoghurt med agurk, lidt olivenolie og dild. Smag til. 

Gyros brød:

Kom mel og salt i en stor skål. Lun mælken og smør, til smørret er smeltet. Opløs græ i mælken. 

Kom mælken i melblandingen og ælt det hele sammen til en glat dej. Ælt i 4-5 minutter. 

Pak dejen i film og lad den hæve i 30-45 minutter. 

Del dejen i 8 og rul ælt igen de små kugler dej. Rul dem ud til ca. 15 cm.

Varm grillen op med en bagesten på. Bag brødende på den varme bagesten. De skal stege i 1-2 minutter på hver side. 
Hold dem varme i et viskestykke og gerne en frysepose.

Krydret gris: 
Skær imens grisen i aflange strimler. Vend den med oregano, spidskommen, rosmarin, sort peber, timian, flagesalt og sukker. 

Sæt evt. kødet på spyd, hvis du synes det er nemmere at styre, eller vend det blot med olivenolie og grill det på den varme grill, til det er gyldent og gennemstegt. 

Vend det varme, grillede kød med lidt citronsaft. 

Servering: 
Fyld de varme brød med tzatiki, løg, agurk, tomat, kød og dild og servér straks. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *