Fordi grønkål er TOPPEN!
Her med ristede hasselnødder. Men ristet chorizo eller god bacon kan også gøre lykke.
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket olie til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
1 bagekartoffel i små terninger (ca. 300 g)
300 g grønkål, ribbet og hakket (ca. 250 g ordnet vægt)
1 l grøntsagsbouillon
salt
ENDVIDERE:
50 g hasselnødder
1 spsk. smør
salt
TILBEHØR:
groft brød
Sautér løget i lidt olie i en stor gryde. Kom hvidløg og kartoffel ved, og lad det hele varme godt igennem, uden at det tager farve.
Kom grønkålen på, og giv det 1 minut. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre i ca. 20 minutter under låg, eller indtil grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Tilsæt evt. en smule kogende vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
Rist imens hasselnødderne i smør på en varm pande. Krydr dem med salt, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Anret suppen med sprøde nødder, og servér straks med groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann