Lav din egen krydderiblanding!
Jeg er vild med garam masala – og køber det ofte. Men ind imellem, når jeg har tid, laver jeg den selv. Og det ER virkelig en anden oplevelse!
Brug garam masala i curryretter, på lam, sammen med karry, i dhal eller bare til at pifte en yoghurtdressing op. På billedet ser du stegte kartofler med spinat, løg og hvidløg, stegt i olivenolie og smør og krydret gavmildt med garam masala.
Man får klart den bedste blanding ved at riste hele krydderier på en tør, varm pande og derefter knuse eller støde dem! Men en simpel sammenblanding kan også være fræk nok.
Der er 1000-vis af versioner af garam masala – dette er min:
1 spsk stødt koriander
1 spsk knust spidskommen
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk stødt nellike
½ tsk kværnet sort peber
½ tsk stødt kanel
1 tørret laurbærblad, knust
½ tsk stødt gurkemeje
Bland alle krydderierne sammen og opbevar dem i et lufttæt glas.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find mine opskrifter hver uge i ALT for Damerne!