Dhal med tomat

Dahl er en slags grød lavet af alt fra linser til kikærter. Det er super sund spise – og kan spises som en selvstændig ret eller som tilbehør til både, lam, svin og kylling. 
 
Servér meget gerne noget sødt til. F.eks. en raw mangochutney eller en god købe-chutney.
 
Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af om du bruger den som tilbehør eller hovedret.
 
 
3 dl røde linser
8 dl vand
2 løg, hakket
lidt olie til stegning
lidt smør til stegning
4 fed hvidløg, hakkede
1 rød chili, hakket
2 spsk. stærk karry
6 tomater, hakkede
salt
plukket koriander
Skyl linserne og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager ca. 20 minutter. Sautér løg i lidt olie på en varm pande, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, chili, karry og tomater. Kom linserne på og en smule mere vand og lad det hele koge sammen i 10-15 minutter. Smag til med rigeligt salt. Servér gerne med et drys koriander.
 
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “Dhal med tomat

  1. Louisa Lorang

    >Kære B

    Jeg håber at du bliver glad. Jeg er helt (gen-)forelsket i røde linser pt.

    Glæder mig til du kigger forbi 😉

    KH L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310