Dagens Dejlige Rullepølse

I dag følger opskriften med på Dagens Dejlige. Den er nemlig fra Go Morgen Danmark, hvor jeg tidligt i morges lavede rullepølse. Og du kan nå det endnu – inden påsken forstås.


Her et billede af min morgenmad, eller se how to her


Husk at bestille slaget hos din slagter i god tid, just in case.
1 svineslag uden ben, ca. 1,2 kg
50 g salt
10 g sukker
FYLD:
1½ spsk. sorte peberkorn
2 hele allehånde
1 stort løg, finthakket
ENDVIDERE:
2 laurbærblade
lidt timiankviste
1 spsk. korianderfrø
TILBEHØR:
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. grov sennep
rugbrød
1 rødløg, i skiver
lidt radiseskiver
Fordel salt og sukker på slaget. Rul det sammen og kom det i en frysepose, eller i en stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for at saltet er godt fordelt.
Knus peber og allehånde i en morter. Hæld kogende vand over løgene og lad dem trække i et minut. Dryp løgene godt af og bland dem med allehånde og peber.
Tag slaget ud og rul det ud. Fordel krydderblandingen på slaget og rul det stramt sammen. Snør det sammen med kødsnor og kom rullepølsen i en gryde. Fyld koldt vand på så det dækker. Kom laurbærblade, timian og korianderfrø i gryden og kog rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time. Læg den i en rullepølsepresse og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden servering.
Alternativt kan du presse rullepølsen i en rugbrødsform med en rugbrødsform oveni. Kom godt med vægt i den øverste, f.eks. dåser.
Skær rullepølsen i tynde skiver, rør mayonnaise og sennep sammen og servér rullepølsen med rugbrød, løgringe, dijonnaise og radiser.




Opskrift og foto: Louisa Lorang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *