Enkel, sund hverdagssuppe. Servér den med syndige ostebrød eller blot med godt rugbrød.
Opskriften er til 2 personer.
2 porrer i skiver
3 fed hvidløg i skiver
olie
1 lille blomkål i mindre stykker
evt. 1 dl hvidvin
1,2 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamara
salt
ENDVIDERE:
1 fladbrød
100 g revet ost, comté eller primadonna
lidt olivenolie
50 g ristede mandler
½ bundt oregano,
groftplukket
TILBEHØR:
evt. ekstra brød
Skær porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt, stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk.
Skær imens fladbrødet over, og top den ene halvdel med revet ost. Læg den anden over, og steg brødet på en tør, varm pande, til osten smelter. Skær ostebrødet i mindre stykker.
Anret suppen i varme dybe tallerkener, og top med lidt hakkede, ristede mandler og oregano. Servér straks med ostebrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann