Inspireret af den japanske pandekage, okonomiyaki, har jeg lavet denne nemme version, der er proppet med kål og toppet med store rejer. Det smager vidunderligt, og du kan selvklart undlade mayo, hvis det bliver for fedtet.
Opskriften er god som hovedret til 2, måske 3
2 dl hvedemel
2 spsk maizena
2 tsk bagepulver
4 dl hønse- eller grøntbouillon
evt. salt
3 æg
1 stort spidskål
½ bundt forårsløg, det nederste
olie til stegning
Dressing:
3-4 spsk ketchup
1 spsk worcestershire sauce
1 spsk eddike, gerne risvineddike
1 spsk soja
1 tsk flydende honning
Topping:
2-300 g store (rå) rejer, uden skal
lidt olie til stegning
lidt citronsaft
salt
mayonnaise
½ bundt hakket forårsløg, toppene
Bland mel, maizena og bagepulver. Bland bouillon i og evt. salt. Rør dejen glat.
Snit kål og forårsløg fint. Brug så vidt muligt det nederste af forårsløgene til dejen og resten til topping.
Vend det hele i dejen. Slå æg ud i og vend det hele sammen.
Steg 4 små pandekager (æggekage tykkelse) i lidt olie på 1-2 store, varme pander.
Lad dem hele stege i 6-8 minutter ved lav/medium varme. Vend dem og steg igen på den anden side i 4-6 minutter, til dine okonomiyaki er gennemtilberedte og gyldene.
Sauce:
Rør ketchup med worcestershire sauce, eddike, soja og honning.
Servering:
Steg rejerne i lidt olie på en varm pande lige inden servering. Ganske kort, hvis de er kogte, 1-2 minutter, hvis de er rå. Krydr med salt og lidt ciitronsaft.
Anret din okonomiyaki toppet med sauce, striber af mayonnaise, rejer og et drys forårsløg. Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann