Hyldeblomstmazarin med bær

Jeg er altså ret vild med al mazarinkage der ikke er fra en plastikindpakning. Denne bombe spiser jeg til dessert, til kaffen eller bare-fordi-jeg-kan!

Opskriften er til ca. 6 personer – eller 8 hvis det er artige gæster du har.

250 g marcipan

250 g sukker

250 g blødt smør

4 æg

1 tsk. fintrevet citronskal

100 g mel

smør til formen

½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

¼ dl citronsaft

ENDVIDERE

300 blandede bær, f.eks. stikkelsbær, blåbær, hindbær, jordbær

flødeskum

Riv marcipanen (det er nemmest hvis den er kold – eller let frossen). Pisk smør og sukker lyst og luftigt og pisk marcipanen i.  Tilsæt æggene et ad gangen og derefter citronskal. Pisk massen sammen, men overpisk ikke. Den skal bare lige være samlet. Sigt melet i og vend det hele godt sammen med en dejskraber.

Fyld dejen i en smurt springform (19 cm) og bag den ved 180 grader (ikke varmluft) i 45-60 minutter, eller til kagen er gennembagt (tjek med en strikkepind).

Bland hyldeblomst og citronsaft sammen.

Lad kagen køle en smule, tag den forsigtigt ud af formen – den må gerne stå på bunden af formen, og hæld koncentreret hyldeblomstsaft og citronsaft over den.

Servér kagen ved stuetemperatur med friske bær og blødt flødeskum.

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “Hyldeblomstmazarin med bær

  1. Nanna

    Hvis den er bare halvt så god som din milkshake fra først på ugen har jeg noget at glæde mig til. For selvfølgelig kaster jeg mig også over denne opskrift. Skønt med sommerkager.

    Svar
  2. Louise

    Mmmm. Jeg tror jeg vil lave den og tage den med til vores nybagte forældre-venner i morgen. Fordi vi stiler mod at behage :-).

    Svar
    1. Louisa Lorang Forfatter

      Håber de blev glade. Tror kage er ret højt oppe på ønskelisten hos de fleste nybagte forældre 🙂
      Kh L

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *