ÆLSKER spareribs! Se her hvordan du laver dem – eller følg opskriften herunder
Kan du ikke skaffe røget salt, så brug røget paprika. Kan du heller ikke skaffe det, så lav dem alligevel. Du skal nok blive glad!
Opskriften er til 3-4 personer.
RUB
½ dl muscovardosukker eller brun farin
2 tsk. salt, gerne røget
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. sød paprika
½-1 tsk. cayennepeber
ENDVIDERE
1½ – 2 kg svineribben
4-6 søde kartofler
lidt olie
salt
cremefraiche
hakket purløg
Bland sukker, salt, oregano, spidskommen, paprika og cayenne sammen. Skær benene over i passende stykker og fordel dem i et par store fryseposer. Fordel rubben på kødet, luk poserne og gnid rubben godt ind i kødet. Luk poserne tæt og lad dem trække natten over i køleskabet.
Læg benene på bagepapir på bageplader og steg dem ved 150 grader varmluft i 2-2½ time, eller til de er helt møre. Vend dem et par gange undervejs.
Skær kartoflerne over på midten, dryp dem med lidt olie og krydr dem med salt. Bag dem med den sidste time af stegetiden.
Anret de bagte, søde kartofler med cremefraiche og hakket purløg (+ smør også, hvis du er en gris), og servér straks til de møre spareribs.
Opskrift: Louisa Lorang