Jeg bruger disse muffins i madpakken, på søndagsmorgenbordet, som fødselsdagskager i vuggestuen og æder dem selv i smug, når jeg har sukkertrang.
Hvis du giver disse muffins 100 g honning er de ligeså søde som kager. Skru ned for honningen, hvis du vil have dem lidt sundere.
Opskriften giver ca. 16 styk
;
;
1 dl smagsneutral olie
50-100 g flydende honning
2 æg (m/l)
1 squash, fint revet (ca. 200 g)
75 g hakkede valnødder
75 g hakkede dadler
50 g morbær (eller rosiner)
1 dl rugmel
1 ¼ dl (stenkværnet) hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 tsk. kanel
1 knsp. salt
16 papirforme
Pisk olie, honning og æg sammen. Ko squash, valnødder, dadler og morbær i. Bland begge slags mel med, bagepulver, natron, kanel og salt og kom det hele i æggemassen. Sæt ca. 16 papirforme i en muffinform og kom 1 spsk. muffindej i hver. Bag dem ved 175 grader varmluft, i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte.
Lad dem køle af inden du pakker dem i madpapir.
De grove muffins kan fryses.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Hej jeg har lige bagt dine squash muffins – de er supergode !! men hvor mange kalorier er der i dem? Jeg lavede den sundere udgave med 50 gram honning. Jeg er nemlig på diæt efter min graviditet og vil gerne holde mig indenfor mit daglige kalorie indtag på de 1200 🙂
Jeg vil prøve at finde et site der kan regne kalorieindhold ud. Jeg ved at Nanna fra Moeerliv.dk har brugt et. Vender lige tilbage når jeg har fået fat i hende. Kh Louisa
Jeg ved at Nanna fra moderliv.dk har brugt et site til at udregne kalorier. Prøver lige at få hende til at dele 😉 Kh Louisa
Mm…De er fantastiske 🙂
Kan bruge en hel dag på at sidde og lure opskrifter herinde, mega god blog
1000 tak Jeanet! Skønt at du vil spise med 🙂 Kh L