Super nem squash-pasta a la carbonara

Ingredienser

1-2 squash
lidt citronsaft
salt
100 g pancetta (eller bacon) i strimler
evt. lidt stegeolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 æggeblommer
1 dl piskefløde
salt og peber
2-3 spsk. citronsaft
masser af friskrevet parmesan
plukket oregano

Opskriften er til 2 personer

Lav tynde strimler af squashen med en tyndskræller, eller lav spaghetti af squashene med en spiralizer.

Rist pancettaen i en stor, dyb pande. Brug evt. en smule olie, hvis nødvendigt.

Kom hvidløg i pancettaen, når den er sprød og gylden. Lad dem stege med lidt. Pisk æggeblommerne med fløde, og rør det i panden med pancettaen. Lad det varme igennem og tykne en smule, pas på, det ikke får for meget varme, så æggene koagulerer. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Vend den varme sauce sammen med squashen, og servér straks med plukket oregano og revet parmesan på toppen.

 

6 thoughts on “Super nem squash-pasta a la carbonara

  1. Marian

    Sådan har jeg det også med pasta – det er for godt til at undvære HELT! Og det er faktisk ret så godt med squash eller gulerodsstrimler i stedet. Haps!

    Svar
  2. Maria

    Har lige lavet denne ret til aften – det var SÅ lækkert og SÅ nemt og SÅ hurtigt! Der var dog ikke helt nok til 2 personer og lavede endda lidt ekstra. Det fylder jo ikke så meget i maven som almindelig pasta. Jeg vil sige minimum 1 squash pr. mand…
    Men ellers tak for denne og andre spændende og lækre opskrifter, som ofte ryger på madplanen:)

    Svar
  3. Line

    Kære Louisa,
    Tak for god inspiration!
    Hvilken spiralizer benytter du?
    – Har svært ved at finde en i ordentlig kvalitet….
    Mange hilsner
    Line

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Kære Line. Tak fordi du spiser med! Jeg ved ikke om kvaliteten er decideret god, men denne virker for mig (og til en fin pris). Og så ligner den, som bonus, noget fra TV-shop i 80’erne 🙂 Kh Louisa

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *