Lav samosas som snack (så lav dem mindre), eller brug dem som aftensmad. Her med sprød salat.
Giv ris til hvis du har inviteret en stor håndværker-basse til middag.
Opskriften er til 2 personer.
250 g kogte kartofler
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 dl ærter, evt. fra frost
1 spsk. smør
1 spsk. olie til stegning
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. karry
4 plader fillodej
50 g smeltet smør
ENDVIDERE:
1 håndfuld mynte
1 grøn chili, hakket, med eller uden kerner
1 rødløg i tynde skiver
agurk i både
citronsaft
olivenolie
salt
TILBEHØR:
yoghurt
Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde – hold godt øje med dem.
Vend mynte, chili, løg og agurk med citronsaft og olivenolie. Smag salaten til med salt.
Servér samosas med salat og yoghurt.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Uhmnnn – jeg ELSKER samosas! Og jeg har tilfældigvis en pakke filodej i køleskabet… jeg må snarest teste din opskrift!
>Århh, det ser godt ud, L!! Jeg er vild med samosas, men det er (alt for) længe siden jeg sidst har lavet dem.
KH
B
>Me too…..
….giv dem lidt cayenne, hvis du er til stærke samosas.
Håber at du bliver glad 🙂
Kh L
>Tak B.
Ja, de kommer også i bølger herhjemme……
Kh L
>aldrig prøvet at lave sådan nogle, OG jeg har filo på lager, såååå deeettt …
knus Marianne
>HEP, Marianne. Håber at du kan li' dem!
hav en smuk aften.
Kh L
>Hej Louise,
Opskriften er afprøvet og er mere end godkendt – også af gårsdagens gæster.
Tak for den, og god weekend!
Mange hilsner,
Hanne
>Sååå dejligt!
Det er en af de vegetar-opskrifter, hvor man nææææsten ikke opdager at der ikke er kød i 😉
God weekend lige over.
Kh L