Jeg er vild med denne enkle ret både til morgenmad eller aftensmad.
Lav den med ristet rugbrød, hjvis det skal gå stærkt. Und dig selv at spise buretta, hvis du kan skaffe det.
Jeg fandt det hos Omegn i Torvehallerne. Men byd endelig ind med hvor du har fået det eller set det!
Opskriften er til 2 personer.
Rösti:
2 store bagekartofler
2 persillerødder
2-3 tsk. salt
olie til stegning
Topping:
200 g broccoliasparges
250 g grønne asparges
kogende vand
lidt smør
salt
1 bundt ærteskud
Desuden:
1 burretta (eller bøffelmozzarella)
olivenolie
salt og peber
citronbåde
Rösti:
Skræl kartofler og pastinakker og riv begge dele groft på et rivejern.
Kom begge dele i en si og drys med salt og lad dem trække i 10 minutter.
Klem væden fra rødderne med hænderne. Klem så meget væde fra som muligt og form små, flade ”pandekager” og steg dem gyldne i olie på en stor, varm pande. Steg i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemtilberedte.
Topping:
Kog 1-2 dl vand op i en gryde. Tilsæt salt og smør. Knæk enderne af aspargesene og damp dem i 1 minut, Tag dem op. Tilsæt evt. mere vand. Damp broccolisprouts i 1-2 minutter i det samme vand. Dryp af.
Anret rösti med brud af burretta, asparges, broccoliaspargs, ærteskud, salt, peber og olivenolie. Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
De har fået buretta hjem til deres faste sortiment i Føtex 🙂
Åh! TAK. Mega god nyhed. Kh L