Pizza med chorizo og champignon

Jeg bruger de tykke, ferske chorizopølser til denne pizza (Irma har dem), men du kan også lave den med en stærk spegepølse i tynde skiver eller de små tyrkiske, krydrede pølser man ofte kan købe hos grønthandlere.

Opskriften er til 2-3 personer

DEJ:
25 g gær
1½ dl lunet vand, ca. 37°
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning

ENDVIDERE:
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2 tsk. tørret oregano
½-1 tsk. sukker
salt og peber
lidt olie til stegning
salt
200 g ferske chorizopølser
200 g champignoner i skiver
2 mozzarellaoste a 125 g, gerne bøffel-
50 g babyspinat

Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér hvidløget i lidt olivenolie; kom tomater og oregano på, og lad det småkoge i 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber Sæt saucen i køleskab indtil brug.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Kom tomatsauce på pizzaerne, men ikke alt for meget, så de bliver svampede. Klip hul i pølserne, tryk farsen ud i små kugler, og fordel dem på pizzaerne, sammen med champignonerne. Top med stykker af mozzarella, og bag pizzaerne på de varme plader i den brandvarme ovn, én ad gangen.
Servér pizzaerne varme og toppet med babyspinat.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

0 thoughts on “Pizza med chorizo og champignon

  1. Newyorkerbyheart

    >Ja, tak 1 af dem! Der burde være tilknyttet udbringningsservice til denne blog 😀

    Det ser fantastisk ud – og bøffelmozzarella giver altså de helt rigtige "ostestrenge" når pizzaen deles eller bides i…..

    KH
    B

    Svar
  2. Maj

    >Mmmmm Chorizo!

    Jeg er så heldig at bo ved siden af "Den spanske vinhandel" som ejes af Rosa (fra "Rosas Tapas") og de har den skønneste chorizo, det er altid den vi spiser, den skal da vidst i brug i denne opskrift!

    – Maj

    Svar
  3. Louisa Lorang

    >Uhhhh…..lyder dejligt med chorizo fra den spanske vinhandel. Jeg må nøjes med den fra Irma (som også er fino)…..
    Og B: der er i det mindste "all-you-can-eat" når du kommer og besøger mit køkken 😉

    Kh L

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310