Blend broccoli, kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, persille, mynte, salt og citronsaft til en masse i en foodprocessor. Form ”farsen” til runde kugler (brug evt. en iskugler). Steg falaflerne i rigeligt olie i en stor dyb pande.
Salat & chips:
Snit kålen fint og drys den med salt og sukker. Knus den let med hænderne og smag den til med eddike. Vend mynte og persille med kålen lige inden servering.
Skær pitabrødene i trekanter og steg dem i en smule olie på en varm pande, eller i en varm ovn ved 200 grader i 7-9 minutter. Drys dem med salt.
Yoghurt:
Smag yoghurten til med salt, mynte, olivenolie, chiliflager og nigella.
Servering:
Anret kål i dybe tallerkner. Top med falafler, yoghurt og servér med pitachips, citronbåde og chilisauce.
Falaffelsalat med pitachips
Ingredienser
Falafler:
150 g dampet broccoli
200 g kikærter, udblødte natten over
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 tsk. stødt spidskommen
2 håndfulde bredbladet persille
1 spsk. hakket mynte
2 tsk. salt
saft af 1- 1½ citron
rigeligt olie til stegning
Salat & chips:
400 g kål, f.eks. rødkål, hvidkål, spidskål
1 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
1 spsk. lys eddike
3-4 grove pitabrød
lidt olivenolie
1 håndfuld mynte
1 håndfuld bredbladet persille
salt
Yoghurt:
3 dl mager yoghurt
salt
2 spsk. groft hakket mynte
lidt olivenolie
lidt chiliflager
evt. lidt nigella
Desuden:
citronbåde
chilisauce
Hovedret til 3-4 personer
Kan man bruge kikærter fra dåse? Glæder mig til at prøve falaflerne med pitachips 😀
Hej Lone
Desværre ikke. Kikærterne skal være udblødte, men rå. Ellers skiller “farsen” fra hinanden
Kh Louisa