Denne postej er super nem og virkelig fedtfattig, i sammenligning med de fleste købte leverpostejer. Den er nem, at lave og så smager den fantastisk. Og er du ikke fan af lever, kan du højst sandsynligt være med her alligevel.
Jeg bruger både postejen til hverdag og til gæster. Den er skøn på en buffet eller på en klapsammen i madpakken.
Opskriften giver 2 postejer (ca. 6 pax)
20 g smør
2 spsk. olivenolie
1 lille løg, hakket
½ æble, i tern
400 g kalvelever
2 spsk. hakket timian
1/4 dl cognac
salt og peber
Smelt smør og olie på en varm pande. Sautér løgene på den varme pande. De skal ikke tage farve. Skær leveren i tern og kom lever og æble med på panden. Lad det stege stille og roligt, uden at det danner for meget stegeskorpe. Krydr med timian og hæld cognac på. Flambér hvis du har lyst, eller lad bare cognacen koge ind. Krydr med salt og peber og hæld hele pandens indhold i en skål. Blend det hele med en stavblender, smag til og hæld levermassen på 1-2 glas. Lad den sætte sig natten over og servér med rugbrød og evt. syltede sager efter smag.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Skøn postet.
Men hvordan udskriver eg den?
Beklager mit utrooooligt sene svar! Jeg kan godt se at der er noget galt, når man trykker på printknappen.
Jeg beder en voksen kigge på det! Kh L