Endnu engang er det hyggeligt at kagerne er små. Spis flere hvis du vil – det er nemlig ikke for at være hellig. men bare fordi at små ting, smager tit bedst!
Opskriften rækker til 8 personer.
250 g blødt smør
250 g sukker
½ stang vanilje, kornene
3 små æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
fintrevet skal af 1 øko citron
smør til formenen
GLASUR
2 spsk. past. æggehvide
3 spsk. citronsaft
3 ½ dl flormelis
ENDVIDERE
øko citronskal i julienne
Pisk smør og sukker luftigt med vaniljen. Kom æggen i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og salt sammen og vend det i massen sammen med revet citronskal.
Smør 8 små ringforme med smør og sæt dem på en bageplade på bagepapir. Fyld dem med dej lidt mere end halvt op. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller tjek med en tandstik. Køl kagerne helt af og skær dem over i halve.
Rør æggehvide med citronsaft og flormelis. Fordel glasuren på kagerne. Pynt med julienne af citronskal
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt
Foto: Tia Borgsmidt
>Skøn ide med små citronmåner. Love it 🙂
KH
B
>Ja, man må jo godt tage mere end en 🙂
>Savner den visuelle del…
Kan levende forestille mig dem på et kagebord, eller som en overraskende dessert!
>Ja, Nada. Enig….lissom en kogebog uden billeder. Ik godt. Opskriften er fra Go Morgen. Nåede ikke at tage et billede…..Næste gang 🙂
Hej ville bare høre hvad størrelse ringforme du bruger
Mvh Pia
undskyld sent svar! Det er længe siden, men mener at de er ca. 6-7 cm.
Kh Louisa