Det her er noget af det bedste jeg ved! Det er sundt, billigt, nemt og smager viiiirkelig godt (bedre end det ser ud).
Opskriften er til 2 personer.
Er I meget sultne, kan I koge fuldkorns ris til (Jeg tager den nu som den er)
2 dl røde linser
6 dl vand
1 løg, hakket
½ aubergine, i tern
lidt olie til stegning
lidt smør til stegning
2 fed hvidløg, hakkede
2 spsk. stærk karry, eller efter smag
150 g smagfulde tomater, hakkede
salt
evt. lidt plukket koriander
RAITA
2 dl yoghurt naturel
lidt spidskommen
lidt limesaft
¼ agurk, i mini tern
lidt hakket mynte
Skyl linserne og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager 15-20 minutter. Sautér løg og aubergine i lidt olie og smør på en varm pande, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, karry og tomater. Kom linserne på og en smule mere vand og lad det hele koge sammen i 5-15 minutter. Smag til med salt.
Rør yoghurt med agurk og krydderurter.
Servér dahl med raita og gerne en sprød salat.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Hej Louisa.
Er blevet stor fan af denne her opskrift (med enkelte modifikationer). Har dog ikke så stor erfaring med røde linser, hvorfor jeg må spørge dig, om retten kan fryses ned?
Vh, Kristine
Hej Kristine
Ja, den kan sagtens fryse den.
Kh L
Hej,
Du bruger i flere opskrifter “stærk karry” og jeg tænker det hverken er almindelig gul karry eller thai curry paste (de to slags karry jeg kender).
Hvad er stærk karry og hvor finder jeg det?
Mvh. Anne Sophie
Jeg bruger en gul karry. Jeg er stor fan af denne madras karry, der b.la. fås i Irma. Kh L
https://irma.dk/kolonial/salt-og-krydderier/mix-krydderier/madras-curry-powder-5701281114800?gclid=CjwKEAiAgranBRDitfSQk_P7vnMSJAAhx5G5oCFbgg0dEhwOzI9NolZouoQSsgCaLcrqZYxPdLkrSBoChvjw_wcB&gclsrc=aw.ds