Falafler – med ekstra grøntsager i

Ingredienser

ca. 20 styk

200 g kikærter (udblødte natten over)

1 lille løg

150 g kogte grøntsager, f.eks. gulerod, broccoli eller blomkål

1 håndfuld bredbladet persille, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 spsk stødt spidskommen

2 tsk salt

1-2 spsk. citronsaft

olie til stegning

Ca. 20 falafler

Dræn vandet fra kikærterne og kværn kikærter, løg og kogte grøntsager.

Rør falaffelfarsen med , persille, hvidløg, spidskommen, salt og citronsaft.

Saml massen til en dej og form ca. 20 små ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne en isske, hvis du vil have dem kuglerunde.

Steg falaflerne i rigeligt olie, i en stor varm pande eller wok ved middel varme til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.

Servér falaflerne i bløde fladbrød, f.eks. med snittet kål, yoghurt, mynte og chilisauce.

4 thoughts on “Falafler – med ekstra grøntsager i

  1. Liselotte

    Uhmm! Dem kan jeg li‘😋
    Har afprøvet mange falaffelopskrifter og den her er „spot on“, også selvom jeg endnu ikke er helt gode venner med spidskommen😉
    Eneste lille manko, jeg kæmpede med at holde sammen på banditterne ved stegningen.
    Ville et æg gøre noget dårligt for farsen?

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Dejligt at høre! Jeg ville aldrig give den et æg. Jeg synes det ødelægger den klassiske falaffel. Dog synes jeg at konsistensen på grønt og kikærter er afgørende for om den holder sammen eller ej. Jeg plejer at blende i en foodprocessor eller igennem kødhakkeren og forsøge at samle massen i hænderne. Er den svær at samle, kan den køres lidt finere, til den samler sig når du krammer lidt af den sammen med hænderne. Håber det giver mening. Husk endelig også at stege i varm olie! Kh louisa

      Svar
  2. Liselotte

    Hej Louisa,
    er taknemmelig for at du gav dig tid til at svare i en travl hverdag!
    Har så lige givet det endnu et forsøg her til middag, desværre med samme resultat 😉
    Det er nok fordi jeg bruger kikærter fra dåse…farsen holder egentlig okay sammen, men den er blød ala humus og det gør den selvfølgelig svær at håndtere på panden. Men smagen er top…ha‘ en god eftermiddag..kh L.

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Åh! Det er hele problemet. Man kan simplethen ikke lave falafler med kikærter fra dåse. Det er nemlig rå kikærter der skal bruges, de er blot udblødte – men ikke kogte.
      Håber du tør prøve igen. Det bliver alle gode gange tre, tror jeg på 😉
      Kh Louisa

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *