Reklame
Jeg er vild med grøntsager! Og da Kitchenaid spurgte om jeg kunne lave en opskrift til dem, hvor man kunne bruge sine rester – var jeg ikke i tvivl om at vi skulle snakke om grøntsagsrester.
For ofte for vi spist rester af kød – enten som pålæg eller i biksemad.
Men grøntsagerne er vi ikke helt så gode til!
For hvad stiller man op med kogte gulerødder, dampet broccoli eller blomkål, eller kolde ærter fra dagen før?!?!
JO! Man smide dem selvklart en tur i kødhakkeren sammen med udblødte kikærter – til (måske) verdens bedste falafler! For grøntsagerne er fulde af smag og saft og giver falaflerne ekstra kærlighed.-
Det er altså win win. Sundt, nemt og perfekt i kampen mod madspild.
PS: Tjek i øvrigt også den smukke, grønne farve på kitchenaiden! Pebbled Palm!


Ingredienser
ca. 20 styk
200 g kikærter (udblødte natten over)
1 lille løg
150 g kogte grøntsager, f.eks. gulerod, broccoli eller blomkål
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk stødt spidskommen
2 tsk salt
1-2 spsk. citronsaft
olie til stegning
Ca. 20 falafler
Dræn vandet fra kikærterne og kværn kikærter, løg og kogte grøntsager.
Rør falaffelfarsen med , persille, hvidløg, spidskommen, salt og citronsaft.
Saml massen til en dej og form ca. 20 små ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne en isske, hvis du vil have dem kuglerunde.
Steg falaflerne i rigeligt olie, i en stor varm pande eller wok ved middel varme til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Servér falaflerne i bløde fladbrød, f.eks. med snittet kål, yoghurt, mynte og chilisauce.
Uhmm! Dem kan jeg li‘😋
Har afprøvet mange falaffelopskrifter og den her er „spot on“, også selvom jeg endnu ikke er helt gode venner med spidskommen😉
Eneste lille manko, jeg kæmpede med at holde sammen på banditterne ved stegningen.
Ville et æg gøre noget dårligt for farsen?
Dejligt at høre! Jeg ville aldrig give den et æg. Jeg synes det ødelægger den klassiske falaffel. Dog synes jeg at konsistensen på grønt og kikærter er afgørende for om den holder sammen eller ej. Jeg plejer at blende i en foodprocessor eller igennem kødhakkeren og forsøge at samle massen i hænderne. Er den svær at samle, kan den køres lidt finere, til den samler sig når du krammer lidt af den sammen med hænderne. Håber det giver mening. Husk endelig også at stege i varm olie! Kh louisa
Hej Louisa,
er taknemmelig for at du gav dig tid til at svare i en travl hverdag!
Har så lige givet det endnu et forsøg her til middag, desværre med samme resultat 😉
Det er nok fordi jeg bruger kikærter fra dåse…farsen holder egentlig okay sammen, men den er blød ala humus og det gør den selvfølgelig svær at håndtere på panden. Men smagen er top…ha‘ en god eftermiddag..kh L.
Åh! Det er hele problemet. Man kan simplethen ikke lave falafler med kikærter fra dåse. Det er nemlig rå kikærter der skal bruges, de er blot udblødte – men ikke kogte.
Håber du tør prøve igen. Det bliver alle gode gange tre, tror jeg på 😉
Kh Louisa