Det er super lækkert at spise vegetarburger – nærmest som en mellemting mellem burger og
falafel! Win-win.
Servér en stor salat til.
Opskriften er til 2 personer.
200 g kikærter (udblødt natten over)
2 håndfulde plukket bredbladet persille
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 tsk. salt
2 spsk. mel
¼ dl citronsaft
mel til panering
rigeligt olie til stegning
ENDVIDERE:
2 hjertesalater, plukkede
1 rødløg i skiver
2 gode, bløde boller
mayonnaise
TILBEHØR:
ketchup
Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form 2 bøffer ved at presse dejen sammen i hånden. Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt. Du kan evt. forme 4 bøffer i stedet for 2, det er nemmere at styre.
Flæk bollerne (lun dem evt.), og smør dem med mayonnaise. Fyld salat, bøffer og løg i burgerne, og servér straks med ketchup til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Hej Louisa.
Jeg læser det som at kikærterne ikke skal koges først, – er det rigtig ?? 🙂
>Nemlig! Og de 200 g kikærter er tørret vægt.
Håber at du bliver glad.
Kh L
>Tak, – og ja jeg er glad 🙂 det er jo en nem ret lige pludselig 🙂
>Årrrh det lyder lækkert… den opskrift må jeg i den grad prøve. Jeg ELSKER falafler, men er en spade til at lave dem selv.
>så er det fordi du ikke smagt mine veggie burger..