Salat med smørristet knoldselleri

Selvom dagen er længere og morgenen lysere, er der stadig plads til rødder på menuen.

Knoldsellerien er nem og altid taknemmlig, ikke mindst når den er ristet i smør!!

Nyd denne simple salat som tilbehør til fisk, kød eller om en simpel vegeret.

Har du ekstra dildsalt, kan det holde sig i 2 dage i køleskab. OG det er super godt på fisk, æggemadder eller bare på dampet grønt.

 

Opskriften er god som tilbehør til 4 personer

 

1 knoldselleri

100 g smør

2 bundter vild brøndkarse

lidt citronsaft

DILDSALT

1 håndfuld dild

3 spsk. flagesalt

 

Skær skrællen af sellerien og kassér den. Skær sellerien i både.

Smelt smørret i en kasserolle. Klar det, ved at hælde alt det klare smør på en pande og kassere vallen (det hvide).

Steg sellerien ved middel varme i det klare smør. Den skal have 5-7 minutter, eller til den er mør, men stadig har en smule bid.

Anret brøndkarsen på et fad, dryp den med citronsaft.

Knus dild og salt i en morter og drys saltet på sellerien.

Servér straks.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find flere af mine opskrifter i ALT FOR DAMERNE & på LORANGMINI.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *