Kærlighed på en tallerken. Nyd citrus og granatæble nu…. For foråret er liiiige om hjørnet!
Opskriften er god som tilbehør til 3-4 personer.
Valnødde dukkah
75 g valnødder
1 tsk hele korianderfrø
1 tsk hel spidskommen
2 tsk jomfru i det grønne
2 tsk sesam
1 tsk flagesalt
Salat:
200 g blandede salater, gerne hjertesalat, radichio, rucola og rød egeblad
3-4 appelsiner
2 røde grapefrugter
1 rødløg
1 håndfuld mynte
200 g blød gedeost
kerner af ½-1 granatæble
Rist valnødderne let på en tør, varm pande. De skal bare have 1-2 minutter. Tag dem af og lad dem køle.
Rist koriander og spidskommen til de dufter, ca. 1 minut. Tag dem af og knus dem groft i en morter, kom valnødder ved og knus også dem. Rist til sidst jomfru i det grønne og sesam kort. Tilsæt dem til dukkahen.
Salat:
Skær skrællen af citrusfrugterne, også den hvide hinde. Skær frugterne i skiver.
Snit rødløg i fine både og vend citrus, salat, rødløg og mynte sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Anret salaten toppet med brud af gedeost, granatæblekerner og dukkah og servér straks.
Opskrift & styling Louisa Lorang
Foto: Anders Schønemann