Er du glad for Bailys, er det bare at komme piskefløde (!) i, eller mere kondenceret mælk. Jeg tager den helst sådan her; tyk, stærk og mormor-agtig.
Mørk rom og mørk chokolade…..Uhm, siger jeg bare.
Opskriften giver ca. 1/2 liter flydende luksus
25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenceret mælk
Smelt chokolade og sirup sammen og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljekornene og blad dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenceret mælk. Ryst flasken grundigt og sæt den i køleskabet.
Likøren kan holde sig i mindst 2 uger. Ryst altid grundigt inden servering – og servér iskold med isterninger i.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Hvor lyder det som et lækkert lille glas…
>Hejsa,
Tror du, at man ville få et godt resultat med cognac i stedet for rom?
Mvh
Edith
>Hej edith
Ja, det tror jeg helt sikkert!
Kh L
>Hej Louisa …
Det ser super lækkert ud! Hvor har du fundet 1/2 liters eller anden str små patentflasker? De er lidt svære at finde syns jeg… Og den kondenserede mælk du bruger, er det bare fra en grønthandler??
>Hej.
Flasken er fra Skjalm P ( bag Nikolaj Kirke i KBH)
Og jep, kondenseret mælk fra grønthandler.
Kh L
Hej Louisa,
Den lyder rigtig lækker 🙂 Tror jeg vil prøve en variant med noget lakrids i, det kunne godt gå hen og blive farligt 😉
Uhhh lyder dejligt. Meld lige tilbage, hva 🙂