braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber med æble & rosmarin

Ingredienser

12 svinekæber, pudsede

lidt olivenolie

2-3 gulerod, i grove stykker

1 lille knoldselleri, i grove stykker

1 løg, i både

4 fed hvidløg, knuste

½ liter god æblemost

½ liter vand eller hønsebouillon

1 stilk rosmarin

5 kviste timian

Desuden:

1 æble, i både

1 spsk. koldt smør

lidt plukket timian

godt brød

4 personer

Brun svinekæberne i lidt olie i et varmt stegefad gerne af flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt. Tag dem op af stegefadet.

Kom gulerod, selleri, løg og hvidløg i stegefadet og brun det. Tag 2/3 af grøntsagerne op af fadet og gem dem. Kom kæberne tilbage i stegefadet med de resterende grøntsager.

Tilsæt æblemost og vand eller bouillon, peberkorn, rosmarin og timian, lad retten simre under låg i ca. 1 time, eller til kæberne er møre.

Tag kæberne op, sigt saucen og kom det hele tilbage i stegefadet sammen med de grøntsager du tog fra i starten. Lad det simre under låg i 5-10 minutter, til grøntsager er møre, men ikke udkogte. Tilsæt æble og kog op. Smag til med smør og salt og servér retten i stegefadet, toppet med timian og med godt brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *