I dag er det min mormors fødselsdag. Hun bliver 93 år. Og er der så noget mere passende, end at fejre hende med tarteletter?!!!
Jeg er kæmpe fan af at proppe ekstra grønt i (surprise). Så i denne version er der fyldt ekstra blomkål i saucen.
Orker du ikke spise selve tarteletten, kan du servere nye kartofler til eller du kan helt alternativ toppe tarteletfyld i sprøde kålblade.
Jeg spiser hele balleden, skal, fyld og alt! Happy B-day mormor.
Opskriften passer til 2-4 personer.
2 kyllingebryster
1 løg
2 fed hvidløg
½ blomkål
lidt olivenolie
1-2 spsk smør
2-3 spsk hvedemel
½ dl hvidvin
2-3 dl grøntsags- eller hønsebouillon
1 dl piskefløde
1 bundt grønne asparges, ca. 250 g
100 g bælgede ærter
salt og peber
6-8 tarteletter
kørvel
Kom kyllingen i kogende, saltet vand og kog den i 12 minutter. Sluk og lad den trække færdig (ca. 10 minutter). Lad den køle lidt og pluk den groft.
Hak løg og hvidløg. Del blomkålen i små buketter.
Sautér blomkål, løg og hvidløg i en smule olie og smør i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Drys med mel, rør kort og kom vin på og kog op. Tilsæt bouillon lidt ad gangen.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene og kassér den. Snit asparges i skrå skiver.
Tilsæt asparges og plukket kylling tilsæt begge dele.
Lun tarteletteskallerne og fyld dem med det varme hønsefyld (top gerne, der er rigeligt!) Top med kørvel og krydr med peber.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
PS. hele august får du 25 % på alle bøger i min lille shop ❤️Brug kuponkoden: madpakker