Blomkåls hummus

Her kan du for en gang skyld slippe afsted med at bruge bønner fra dåse. Eller kog dine egne, hvis du er for sej til dåse, men kog dem helt møre.

Humussen er også skøn som tilbehør til fisk, lyst kød eller i en sandwich, men jeg bruger den mest som dip til grøntsagsstænger og pitachips.

Du laver pitachips ved at klippe eller skære (fuldkorns) pitabrød i trekanter, læg dem på en bageplade på bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie og bag dem ved 200 grader i ca. 5 minutter, eller til sprøde. Drys med salt.

 

Nok til dyp til 3-4 personer

 

 

300 g blomkål

200 g kogte, hvide bønner

2 spsk. olivenolie

½ tsk. fint revet hvidløg

2-3 tsk. stødt spidskommen

2 spsk. citronsaft

salt

lidt olivenolie

lidt røget paprika

TILBEHØR
sprøde pita chips

grøntsagsstænger

 

Kog blomkålen helt mør i kogende vand, ca. 10 minutter.

Dryp den godt af og lad den køle en smule. Blend blomkål med bønner, 2 spsk. olivenolie, hvidløg, og spidskommen. Smag til med citron og salt.

Anret hummussen i en skål, dryp med en smule olivenolie og drys med lidt paprika.

Servér straks med grøntsagsstænger og pitachips til.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk

 

2 thoughts on “Blomkåls hummus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *