VIND SPISETID

Så udkom min nye bog SPISETID endelig! Jeg har glædet mig længe til at dele karamelpopcorn, dhal, hotdogs, kylling i karry, rødbedemayo, hindbærbrus og mange flere af min families favoritter med jer!

Du kan selvfølgelig vinde bogen her på bloggen. 3 styk udlodder jeg, så kom an! Det eneste du skal gøre er, at afslører din ynglingsret som barn! Skriv en kommentar og del meget gerne….. Jeg trækker 3 vindere søndag den 7. oktober, ligeså snart jeg står op (det er tidligt – siger det bare).

Håber du vil lege med!!!

 

0 thoughts on “VIND SPISETID

 1. Ellen Jensen

  Uuhh den bog vil jeg gerne vinde,- jeg har faktisk allerede skrevet den på ønskesedlen til jul.
  Min ynglingsret som barn, var helt klart RISENGRØD, sådan med kanel og stor smørklat. Og jeg er stadig vild med det. Tror jeg kan spise det morgen, middag og aften i en hel uge.

  Hilsen Ellen

  Svar
 2. Gitte Jollmann

  Min ynglingsret var blomkålsgratin. Grøntsager fyldte ikke så meget i 60érne og så var de som regel også maskerede som i en gratin eller en sovs. Jeg laver det en sjælden gang i dag med groft mel i stedet for hvedemel. Det er stadig godt 🙂

  Svar
 3. Christine

  Min livret var min farmors øllebrød! Hun puttede kakao i så det smagte så skønt. Mindede mere om en dessert men morgen middag og aften gled det ned. Det smagte nu altså himmelsk!

  Svar
  1. Louisa Lorang Forfatter

   Tillykke Christine. Du har vundet SPISETID. Og der er også en opskrift på øllebrød i 🙂 Det er nemlig også en top-favorit hos mine unger!
   Send mig din adresse på louisa@lorang.dk, så kommer der fluks en bog.
   Kh Louisa

   Svar
 4. Mia

  Hrmm…min yndlingsret som barn…tænke tænke?! Tror det må have været flæskesteg og det er næsten min yndlingsret endnu…sammen med alle de andre lækre ting…
  Hvis ikke jeg vinder din bog, må den komme på ønskesedlen til jul.

  Jeg har spurgt din søde kusine om ikke hun kan arrangere en mad/kage-workshop hos dig:)

  KH Mia

  Svar
 5. Anita

  Min yndlingsret som barn var brunkål og dernæst frikadeller med blomkålsgratin;o) Det sidste spiser jeg stadig, brunkål har jeg ikke fået siden…

  Svar
 6. Mette

  Fedt at du har lavet endnu en kogebog. Den glæder jeg mig til at se og håber selvfølgelig på at vinde den.
  Min yndlingsret som barn var brændende kærlighed.

  Svar
 7. sara bodekær clausen

  Tillykke med udgivelsen af din fine bog- den vil jeg rigtig nok gerne vinde!

  Som barn var noget af det bedste jeg viste, når vi besøgte min Farmor og farfar i Ordrup og hun havde lavet Høns i asparges med fine små aspargeskartofler og persilledrys…….det var kun der man fik den slags mad. Sjovt nok sagde hun altid at hun hadede at lave mad – men alligevel var hun tydeligt glad når hun serverede denne ret for os og vi kastede os over den med sund appetit og Mmmmm-lyde 🙂 Er der måske ikke bare noget særligt over bedsteforældres retter?

  Svar
 8. Ester Larsen

  Min yndlingsspise som barn var et stykke hjemmebagt sigtebrød smurt med sennep! Heldigvis udviklede mine smagsløg sig til det bedre i “senbarndommen”, hvor min favoritret blev dansk bøf med løg
  Det er vist iøvrigt stadigvæk min yndligsret

  Svar
 9. Louise Hansen

  Det er næsten lige før det er en lille bitte smule pinligt at indrømme. Men min absolutte yndlingsret, var min mors ‘makaronigryde’ der primært bestod af makaroni, skinkekød i tern og ketchup. Yup. Ikke nogen af de der fjollede grøntsager eller noget. Heldigvis har jeg med årene ændret smag 😉

  Svar
 10. Morten Bøgh

  Tillykke med bogen!

  Som barn var min livret rødepølser skåret i små skiver og stegt på panden med kartoffelmos til. I kartoffelmosen blandede min mor en håndfuld taffelchips fordi jeg ikke glad at spise kartofler “rent” 🙂

  Hilsen
  Morten

  Svar
 11. Rosemarie

  Kære Louisa.
  Jeg vil lige sige at jeg stadig er et barn, da jeg kun er 14 år.
  Men tænkte at jeg alligevel kunne deltage i konkurrencen, og sige min yndlingsret. Så her kommer den…
  Kartofler og brun sovs, haha kan det blive mere dansk, men der og bliver simpelt hen min livret. 🙂
  Hilsen Rosemarie

  Svar
 12. Karen

  Mmmmm – det lyder som en lækker bog, jeg gerne vil vinde.

  Min yndlingsret som barn var hakkebøf. Mine forældre talte tit om noget, de kaldte engelsk bøf, og en dag skulle vi have en særlig hyggeaften, hvor min bror og jeg fik lov at bestemme, hvad vi skulle spise. Vi valgte naturligvis engelsk bøf, for det var da den fineste bøf, man kunne få, mente vi med de 4 og 6 åriges snusfornuft. Det fik vi, og da min mor så satte maden på bordet, og der lå en stor luns kød på tallerkenen, begyndte vi begge to at stortude. For det var jo ikke den bøf, vi sådan havde glædet os til. Vi troede, at det var en specielt fin eller stor hakkebøf, der hed engelsk bøf. Den dag lærte vi noget – men – pssst – ssshhh – jeg elsker stadig en god hakkebøf.

  Mange hilsener, Karen

  Svar
 13. Bettina Fogde

  Jeg var absurd vild med fondue som lille, uhmmmmm. En rigtig 70’er ting! Og ja, MED cocktailpølser af tvivlsom kvalitet…..

  Svar
 14. Christine Pyrmont Thøgersen

  Min ynglingret som barn var tatar, dog kun med æg og løg på. Ved godt det er lidt sært, men forbandt det med hygge når vi fik det. Tror heller ikke jeg har fået det siden 🙂

  Svar
 15. susanne sørensen

  Tro det eller ej men min yndlingsret var stegt lever. Jeg elskede det og gør det forøvrigt stadigt. Mit navn for retten var dog chokoladekød nok mest pga farven som mindede mig om chokoladebudding….

  Svar
 16. Manja Hansen

  Min livret som barn var boller i karry – og hvis de tilhørende ris var tilsat lidt rosiner, var det bare helt perfekt 🙂

  Svar
 17. Charlotte T.

  Min absolut yndlingsret da jeg var barn – og som har fulgt mig lige siden – var og er, varm kartoffelsalat!!!! Masser af løg, masser af kartofler. Gerne til den lidt syrlige side. MUMS.
  Desværre er mine egne unger ikke lige så begejstret for denne klassiker som deres mor, så vi får den sjældent.
  Hilsen Charlotte

  Svar
 18. Lotte

  Tillykke med bogen! Glæder mig til at den kommer mig i hænde, på den ene eller anden måde.

  Min livret som barn, var helt klart svensk pølseret! Jeg elskede det. Og det var ikke kvalitetsversionen. Det var røde pølser, kartofler, løg, mælk og ketchup.

  Har faktisk ikke fået det i rigtig mange år, men sidder lige nu og overvejer om det skal på menuen inden for en overskuelig fremtid!

  Svar
 19. Hanne

  Boller i karry var helt klart min yndlingsret – og af samme årsag blev jeg altid slemt skuffet over at få serveret varianten, boller i sellerisovs.

  Svar
 20. Helena Larsen

  Den ser så fin ud din nye kogebog, glæder mig til måske at vinde den, eller få den i julegave :).

  Min livret da jeg var barn var min mormors brunkager, de er fantastiske og jeg kunne spise dem altid. Og efter jul, når de fik tid til at blive lidt bløde var de også fænomenale. Mums…

  Stort tillykke med bogen 😀

  Svar
 21. Joan

  Min allerbedste livret som barn var boller i karry.. Meget traditionelt 🙂
  Og er stadig vild med det.. nu i lidt sjovere udgaver end dengang..

  Svar
 22. Sisse

  Min yndlingsret var pandekager! Helt sikkert og det er det stadig 😀

  Ellers var jeg også ret vild med en varm kartoffelsalat min mor plejede at lave.

  Svar
 23. Charlotte

  Min farmors suppe kogt i flere dage på gode ben og urter og med hjemmelavede mel- og kødboller, mums! Noget som ingen, inklusiv mig selv, vel nærmest orker at kaste sig ud i nu, men hold da op hvor smagte det godt!

  Svar
 24. Kristine rasmussen

  Min yndligsret som barn var når vi, en meget sjælden, gang imellem skulle have hjemmelavede burgers. Selvfølgelig havde min mor selv bagt bollerne, formet bøfferne osv. Og så fik vi slv lov at bygge… Detvar vidst tiden før vi fik div. Amerikanske fastfoodkæder. Ku være dejligt at vinde din bog. Har selv 3 søde unger i alderen 2-7 og elsker at lave sund og god mad til dem.
  Mange hilsner kristine

  Svar
 25. Prinsesse Suh

  Hvor ser den bare lækker ud. Min yndlingsret som barn var min mormors hamburgerryg, som kom direkte fra svinestalden. Mums!

  Svar
 26. Anna

  Den vil jeg SÅ gerne vinde!! Men puha det er svært.. Jeg var (og er stadig) et meget madglad barn, og har altid spist det meste. Der var dog en ting som jeg var særligt glad for – om man kan kalde det en decideret ret kan man jo så diskutere. Men jeg var altså ret glad for croissanter med hønsekødssalat! Jeg husker det som et stort højdepunkt når jeg skulle med min mor på cafe og kunne få croissant med hønsekødssalat 🙂 jeg havde egentlig glemt den ret, og tror heller ikk man kan få den mere?! Det er måske også en anelse vammelt, og kan på ingen måde forsvares ernæringsmæssigt, men yndlingsretten var det i hvert fald 🙂

  Svar
 27. Kim Schulz

  Min absolut ynglingsret som lille var min mors boller i karry…det var udgaven med kødboller fra dåse og det var sådan jeg kunne lide den! ikke noget med store vandede hjemmelavede kødboller (dem lærte jeg først at elske langt senere i livet).

  Svar
 28. Cille

  Min ynglingsret var boller i karry – og heldigvis har min ældste dattersrvet dette. Mangler bare en ordenlig opskrift… 🙂

  Svar
 29. Line Andersen

  Må man nævne to?

  I så fald:
  1:Fiskefrikadelle på rugbrød med masser af remoulade
  2: Klassisk – Spagetti med kødsovs

  Haps!

  Svar
 30. Louise Andersen

  Hej og tillykke med den nye bog.

  Og det er jo så nemt et svar, for det var uden tvivl (og er stadigvæk) min mors frikadeller, med kartofler og brun sovs.

  Hav en dejlig dag
  Louise

  Svar
 31. Kristian Kristensen

  Om lørdagen fik mine forældre altid bøf, og så var der en rejemad til forret. Min bror og jeg spiste dog ikke rejer endnu dengang, så i stedet fik vi altid makrel i tomat på ristet toast til forret. Det er der som sådan ikke noget specielt i, men mor anrettede det altid, så det lignede en million, med mayo, karse og agurk. Vi var fans. Så makrel i tomat på ristet (helt hvidt) toastbrød har altid været på top 5 over mine livretter!

  Svar
 32. Janne Skagbæk Jensen

  Den bog vil jeg rigtig gerne vinde. I min barndom var frikassé det allerbedste man kunne tænke sig. Min mor lavede den med hvid sauce, ærter, gulerødder og tunge. Neeeej hvor det smagte skønt 🙂 Ærgeligt at min fam. nægter at spise tunge i dag :)))))

  Svar
 33. Mathilde Falden

  Min yndlingsret som barn var (og er for øvrigt stadigvæk) min mormors hjemmelavede kolde kartoffelsalat med grillede pølser. Den “ret” bringer så mange dejlige sommerminder fra haven frem fra min barndom. Min mormor kan noget i et køkken som ingen andre kan – skønne dame! 🙂
  Håber forfærdeligt meget på at vinde bogen.. ellers må jeg ud og erhverve mig en!

  Svar
 34. Helena

  Da jeg var lille kunne intet overgå (og kan nok stadig ikke) farmors juleand! Aldrig har jeg oplevet så meget kærlighed være lagt i et måltid. Skønt!

  Svar
 35. Gitte

  Jeg vil meget gerne vinde din nye bog – “Vild med hverdagen” er yndlingskogebogen hos os:)

  Da jeg var barn måtte jeg altid bestemme hvad der skulle på menuen til min fødselsdag, og jeg valgte ofte ristaffel (på en meget dansk måde). Har vist ikke fået det siden engang i 80’erne.

  Svar
 36. TineLee

  Min absolutte yndlingsret som barn var min mormors brunede kartofler. Uhmmmm, får helt lyst til noget med brunede kartofler!!!

  Svar
 37. Camilla Larsen

  Årh… Den var svær! Men altså, der er ikke nogen, der laver brun sovs som min mor (og i hvert fald overhovedet slet ikke mig selv), så på den måde må det være min yndlingsmad fra, da jeg var lille – om der så lige var frikadeller, krebinetter, kylling osv. til

  Svar
 38. Marie

  Åhh barndom… Det er som om tingene smagte anderledes den gang..
  Min mormor og morfar havde en liste over mine livretter og det jeg i hvert fald ikke kunne lide. På den måde var de altid sikre på at servere noget der kunne spises når jeg kom på besøg 🙂
  Tarteletter med høns i asparges må absolut være blandt de top placerede retter (og det er den iøvrigt stadig – MUMS!)

  Svar
 39. Stine

  Lasagne (lavet efter Karolines køkken) og kræmmerhuse med flødeskum og syltetøj – mums. Glæder mig til at se bogen

  Svar
 40. Sissel

  Min livret som lille pige var lyserød fisk, som jeg kaldte laks, så bliver det vist ikke mere piget. Det er stadig en favorit spise, som jo kan varieres ganske meget. Glæder mig til at se din nye bog.

  Svar
 41. Camilla S

  Jeg må indrømme at mine smagsløg som barn var en kende besynderlige.
  Rugbrøds chokoladepålæg med ristet løg var et KÆMPE hit hos mig og så ikke mindst min mormors frikadeller. Jeg kan blive helt nostalgisk bare af at tænke på dem – dem savner jeg!

  Svar
 42. Katrine

  Uhh, glæder mig til at se den bog – det lyder som en ny favorit på hylden. Hvis ikke jeg vinder den skal den afgjort på ønskesedlen til jul 🙂

  Mine yndlingsretter som barn var min mors boller i karry (som flere andre åbenbart også elskede som børn. Desuden mors gullasch med kartoffelmos og sidst men ikke mindst elskede jeg når min far (som rejste meget da jeg var barn) var ‘alene hjemme’ med mig og mine søskende og den stod på bøffer og bearnaisesauce.

  Holder til dato stadig af alle ovenstående retter 🙂

  /Katrine

  Svar
 43. maria

  Tillykke med udgivelsen af bogen – jeg håber så meget at få fingrene i den, ellers må jeg jo bare en tur i bogbiksen, for den må bare bo hjemme hos mig.

  Min livret som barn var boller i karry, med virkelig meget karrysause og det skulle helst være min farmor der lavde den 😉

  Svar
  1. Louisa Lorang Forfatter

   Kære Maria
   Tillykke! Du har vundet SPISETID. Der er også en version af boller i karry i min bog, så jeg håber den kan hamle nogenlunde op med din farmors 😉
   Send mig din adresse på louisa@lorang.dk, så kommer der en bog ASAP.
   Kh Louisa

   Svar
 44. Linda Nielsen

  Den er nem!
  Nyopgravede kartofler skrællet af morfar på en skammel ude i haven, kogt af mormor med løvstikke, dertil Mormors frikadeller og stuvede spinat – Mums!

  Svar
 45. Ilia Jessen

  Min yndlingsret som barn var tarteletter med min mors hønsekødsfyld (med ærter og gulerødder i). Det var højdepunktet dengang.

  Glæder mig til at se din nye kogebog!

  Men venlig hilsen Ilia

  Svar
 46. jane agerbirk

  jeg har 2 ting som stadig er min ynglingsmad…

  1. tomatsuppe med kødboller

  2 kogt hamborgryg med kartofler, hvid sovs og grønsager

  uhmmm får helt lyst til det igen igen hilsen jane

  Svar
 47. Maiken/Dronningemad

  Min yndlingsret var pariserbøf! På hvidt franskbrød, med saftig bøf, rå løg og en upasteuriseret æggeblomme, som løb udover det hele når man tog det første knivstik. Hakket rødbede på toppen. Mums, bliver helt sulten nu! Det var før kostfibre, seks-om-dagen og salmonella fik deres storhedstid.

  Svar
 48. HelleNJ

  Generelt var jeg bare glad for mad, da jeg var barn – især suppe, som vi fik meget i vintermånederne – fx grønkålssuppe og så rugbrød med sennep til 🙂

  Svar
 49. Sacha

  uhh.. yndlings som barn, det må være roastbeef med bearnaise juleaften.
  Det var som om at det smagte det lidt bedre den aften, end de andre gange i løbet af året vi fik det og sådan er faktisk forsat.

  Svar
 50. Anine

  Jeg har svært ved kun at nævne én yndlingsret fra min barndom, fordi der for mig er så mange minder forbundet med mad, men jeg har skåret det ned til to muligheder:

  En langtidssimret bolognese fyldt med grøntsager i bittesmå stykker, der koger helt ud og bare giver en lidt grov sovs med fantastisk smag. Det fik vi rigtig tit i mit barndomshjem.

  Den anden yndlingsret er såre simpel og jeg tror nostalgien spiller meget ind her, for det er noget jeg tit fik sammen med min mor, når vi var alene hjemme (og senere da mine forældre blev skilt). Ristet brød, helst noget lyst og italiensk toppet med en masse svampe stegt på panden og stuvet med lidt fløde. Godt med groft peber på toppen. Mums!

  Svar
 51. Fenja

  Den ser god ud. Glæder mig til en dag at få lov at bladre i den. Forhåbentlig sker det snart, hvis jeg er så heldig at blive en af de heldige vindere 🙂

  Da jeg var barn, var min livret fiskefrikadeller. Jeg kan huske et år til min fødselsdag, hvor jeg fik lov til KUN at spise fiskefrikadeller. Jeg spiste 14! 🙂

  Svar
 52. Kristina

  Min yndlingsret som barn var aspargessuppe – hvor underligt det end lyder 😉 Men jeg elskede det, og kunne spise det flere gange om ugen!

  Svar
 53. Katrine Beyer Sørensen

  Spaghetti bolo, lagsagne og knorrs mexikanske risret var toppen dengang jeg var lille.

  Det er det også stadig i dag, men er blevet lidt mere bevidst om råvarer, økologi og at lave mad fra bunden af. Glæder mig derfor til at blive inspireret af din nye bog.

  Tusind tak for en dejlig blog, og for de gode fif og opskrifter du viser om morgenen på GO´morgen danmark. Du og Guf er klart mine favoritter!

  Mange hilsner

  Katrine

  Svar
 54. Julie

  Min livret, som barn var brændende kærlighed og kartoffelmos. Kartoffelmos er stadig en af mine favoritter og jeg behøver ikke at få noget til. Et stort hit var også min mormors hjemmelavede hønsekødssuppe med hjemmelavede melboller. Hun lavede små boller af kogte ris og rosiner, som man også kunne putte i suppen. Det smagte så godt. Får helt lyst til at koge suppe i weekenden 🙂

  Svar
 55. Anna-Maria

  Nu bliver jeg kun 17 her liiiige om lidt, så lidt barn er jeg nok stadig… og jeg har vanvittig mange livretter! Alle former for grød har jeg altid holdt af, men jeg elsker elsker elsker altså bare chili con carne højere end noget andet! 🙂

  Tusind tak for en skøn blog – og tillykke med den nye bog 🙂

  Svar
 56. Jane Andreasen

  farserede porrer elskede jeg som barn og det gør jeg stadig.
  Jeg er så heldig, at min far stadig kan lokkes til at lave det når jeg kommer på besøg, jeg kan nemlig aldrig lave det så det smager som han kan ??

  Svar
 57. Annette B

  Hej Louisa!
  Vil SÅ gerne eje din nyeste kogebog,har i forvejen en af dine bøger samt diverse opskriftshæfter fra ugeblade,som jeg bruger flittigt — ELSKER dine opskrifter.
  Som barn elskede jeg kalvehjerter i flødesovs og det gør jeg stadig!

  Svar
  1. Louisa Lorang Forfatter

   Kære Annette B. Tillykke du har vundet SPISETID.
   Desværre er der ingen opskrift på hjerter i flødesovs. Det er ellers en skøn spise, så mon ikke jeg hiver den frem til brug et eller andet sted snart 😉
   Send mig din adresse på louisa@lorang.dk, så kommer der snart en bog.
   Kh Louisa

   Svar
 58. Kristinas Madunivers

  Tillykke med den nye bog, den vil jeg da gerne vinde.
  Min livret som barn var lammekoteletter fra min fars egne lam, serveret med bagte kartofler/hasselback, grønne bønner og bearnaise sauce, det var mums.

  Svar
 59. Christie

  Som barn var min livret svensk pølseret.. Sjov livret til et barn, men var helt pjattet med der og kan stadig også godt lide det – nu bare på en lidt sundere måde 🙂

  Svar
 60. Maria

  Nøj, den ville jeg gerne vinde! Min yndlingsret som barn var “madpandekager”. Altså hjemmebagte pandekager med grøntsager, hytteost og andet godt.

  Svar
 61. Lone Strand Andersen

  RØDT oksekød, jeg var ikke så nøjeregnende med hvilken udskæring, med LITERVIS af fars hjemmegjorte bernaise!! Der var vist også kartofler & grønt indblandet, men den slags detaljer var jo bare noget pjank;-)

  Svar
 62. Kristina

  Jeg eeeelskede en særlig udgave af brændende kærlighed som vi altid spiste i min familie: varm kartoffelmos med kold hjemmelavet æblemos og øverst drysset med stegte løg og evt. bacon stykker eller stegt champignon mv.
  Prøv det! 🙂

  Er iøvrigt også helt vild med dine opskrifter!! 🙂

  Svar
 63. Mathilde

  Helt klart ristaffel

  Ikke bare smagen men ogsåhele hyggen min familie havde omkring ristaffelen!
  Jeg elsker den og værdsætter den stadig

  Svar
 64. Ida

  Et stort tillykke med din nye bog:)
  Min livret som barn, var helt klart noget hvor der indgik en god sovs. Min mor er fantastisk til at lave disse og jeg elskede dem så højt at jeg kunne sidde og spise det med en ske. (Dette fik jeg dog ikke lov til)
  Derfor var min livret noget godt simremad eller flæskesteg! Mums:O)

  Svar
 65. Line Lunau

  Jeg var et avanceret barn.. græske vinblade fyldt med hakket lammekød og mynte.
  Og hvor vil jeg gerne vinde din bog. Og blive inspireret!
  Kh. Line

  Svar
 66. Nada Louise+Cay

  Den ser SÅ fin ud, Louisa – stort tillykke med den!

  Min yndlings ret var stegte rødspætter med kartofler og persillesovs, den eneste ret min salige mor egentlig mestrede (undskyld mor, du lærte mig heldigvis SÅ meget andet!). Faktisk er det stadig en ret jeg kan falde helt i svime over ….

  Svar
 67. Charlotte

  Uh min livret som barn var klart farmor-kødsovs 😀 Min farmor laver kødsovs der nærmest kun består af kød, fint hakket løg og rigelig sovsekulør (og så tror jeg også der er fløde i nu jeg tænker mig om).. Min mors kødsovs var jo proppet med alle mulige grøntsager og slet ikke fin brun som min farmors så jeg gad ikke spise min mors kødsovs 😉 Den dag i dag får jeg en sjælden gang også lyst til at lave farmor kødsovs, men er nok egentlig blevet så voksen at jeg bedre kan lide en kødsovs med bare et par grøntsager i…sikke noget!!

  Svar
 68. Britt

  Det må være min farmors øllebrød eller karbonader med smørsovs. Eller min fars æbleflæsk. Nej, stegt flæsk, mormors boller i karry eller min venindes mors frikadeller… mon ikke jeg i virkeligheden bare burde skrive MAD!!

  Svar
 69. Sofie Christensen

  Jeg er jo egentlig stadig et barn, men tillader mig at deltage i konkurecen og dele min livret alligevel : )
  Min livret lyder nok lidt kedelig, men det er den ikke! Det må være en en rigtig lækker rugbrødssandwich. Min mors hjemmebagte rugbrød smurt med hjemmelavet persillepesto, stegt kylling, salat og alskens grøntsager, uhm… : )
  Det er en madpakke man kan gå og glæde sig til hele dagen : )

  Svar
 70. Nadia

  Spaghetti med kødsovs søndag aften var det bedste i verden. Jeg spiste ofte hytteost i en skål ved siden af.
  Er stadig vild med begge retter 🙂

  Svar
 71. Victoria Sommer

  Hjemmelavet hønsekødsuppe med melboller og ris kogt med rosiner og gulerødder – tradition fra sønderjylland

  Svar
 72. Anja

  Hvor søde 🙂 min livret som barn var Risengrød 🙂 og tænk sig jeg elsker det stadig i dag! Ved dog ikk om det stadig et min livret 😉 haha krydser finger, vil godt nok gerne eje denne kogebog 🙂

  Svar
 73. Clara

  Min yndlingsret som lille var grøntsagstærte og jambalaya. Stadig blandt favoritterne!!! – Krydser fringre for, at jeg vinder. Kunne godt bruge lidt inspiration til nye aftensmadsforslag 🙂

  Svar
 74. Ditte Marie

  Som barn elskede jeg bare når menuen stod på stuvet hvidkål/spidskål!! Uhmm, god det er kålsæson igen 😉 Det må jeg vist snart lave igen;) Og gerne med en god frikadelle til!

  Svar
 75. Sofie Friberg

  Jeg elskede kastanjer, ummmm… (og gør det stadig!). Måske fordi man kunne få lov til at spise med fingrene og bare sidde og pille og snaske med masser af smør og salt 🙂

  Svar
 76. Jette Gad

  Åh sikke da en treat-lækker præmie…
  Min farmor lavede de bedste benløse fugle jeg nogensinde har fået og det var min favorit som barn-i tæt opløb med traditionel Sønderjysk nytårsmad med grønlangkål-mums!

  Svar
 77. Stine Bjerre

  Som barn elskede jeg blomkåls gratin, farserede porrer(??) og ikke mindst de aftener hvor ernæring ikke var i højsædet og vi fik pandekager.. Det skete meget sjældent men der var en speciel form for hygge når vi alle 5 sad omkring bordet med duften af pandekager i luften og bare hyggede med at rulle pandekage efter pandekage på ægte Rasmus Klump vis….

  Svar
 78. Stina Krogh

  Yndlingsretten over dem alle, som jo nok ikke udgør det for en ret, og så alligevel, i hvert fald i rigelige mængder… Friske kantareller ristet i uendelige mængder piskefløde og så på mors hjemmebagte franskbrød…mums altså!

  Svar
 79. Rikke Sommer

  Da jeg var helt lille, fandtes der ikke noget bedre end at stå forbandet tidligt op med min far, sidde på køkkenbordet mens han lavede morgenthe og kogte havregrød, og få dagens første rugbrødsmad med æg eller sildepostej. Skal vi lidt længere op i aldersrækken var min favoritspise i en alder af fem år risengrød – gerne året rundt

  Svar
 80. Annette F

  Den bog ville pynte på min hylde blandt alle de andre kogebøger 🙂

  Som barn var det nok lasagne der var hittet…eller morfars frikadeller.

  Svar
 81. Astrid HJ

  Min livret var “kærlighedsmadder” – nogen ville nok kalde dem “Amagermadder” – men imellem min Bedste og jeg var de kendt som “Kærlighedsmadder”, og var lagt sammen med min fars hjemmeavlet nordjyske rapshonning..

  Svar
 82. Birgitte Ditlevsen

  Glæder mig til at se bogen!!
  livretten var så absolut hakkebøf med bløde løg, sovs, kartofler og agurkesalat. Og var der så citronfromage til dessert, så var det lykken

  Svar
 83. Line S

  Generelt har jeg altid været et madøre.. Så jeg har lige så længe jeg kan huske altid, været i dilemma når jeg skulle vælge.. men som regel så endte det med at blive Suppe, særligt oksekødssuppe, aspargessuppe eller min fars hjemmelavet suppe med pasta og kylling 🙂 Men lam har dog også altid været tæt på mit hjerte 🙂

  Svar
 84. Nynne Marquardsen

  Min livret som barn var panerede stegte hornfiskefileter med persillesovs og kartofler. Jeg elsker det stadig og det gør mine egne børn også, så det er skønt når hornfiskesæsonen sætter ind i foråret og måske er det netop derfor det er så godt, fordi det er en af de ting man ikke kan komme i nærheden af hele året rundt.
  Tillykke med din nye bog!

  Svar
 85. Karina

  Jeg havde to livretter som barn: Risengrød og stegt lever. Sidstnævnte turde jeg ikke sige til mine klassekammerater, at jeg havde som livret, for det var helt uhørt, at nogen overhovedet kunne lide det, så det vidste kun min familie. Der er stadig noget helt specielt ved både risengrød og stegt lever for mig. Uhmmmm.

  Svar
 86. Anne-Sofie B. Lumbye

  Jeg kunne ikke få nok af ‘fredags-pastaret’ da jeg var barn. Det var fast ritual hjemme, at fredag stod på pasta. For det meste med små terninger af røget mørbrad og champignon i tomatsauce. Og så TONS af parmesan!

  Svar
 87. Wiebke Dau Nielsen

  Uhh, det var da en bog jeg rigtig godt kunne tænke mig 😉

  Yndlingsretten på være min mors gullasch, som simrede i maaange timer.

  Og så var der kartoffelmos til. Med rigelige mængder af smør.

  Prikken over iét var dog min mormors hjemmesyltede græskar til. De var himmelske!!

  Svar
 88. Karsten

  Tillykke med bogen.
  Flæskesteg var toppen da jeg var barn, og det store julebord var fast på menuen på min fødselsdag i juli måned dog uden risalamande 🙂

  Svar
 89. laura

  For det første rigtig god blog du har dig her, du har de flotteste billeder og de lækreste opskrifter. Og for det andet så er jeg kun 14 år, så jeg er stadig et barn. Men jeg håber at det okay at jeg deltager alligevel.

  Lige nu har jeg mange livretter, men jeg tror at min yndlings er min fars lammeskank med kartoffelmos.

  Svar
 90. Kristina

  Østrigsk backhendl – paneret kylling, helst serveret med ris og en grøn salat mad eddike/olie-dressing. Vi fik det *hver* gang jeg havde fødselsdag… fantastisk, intet mindre. Suk.

  Svar
 91. Fru Z

  Tillykke med bogen!
  Min mor var meget moderne, og fandt hele tiden nye opskrifter i Alt for Damerne, Eva og Bo Bedre. Typisk noget med nye grøntsager. Så jeg har både spist squash, aubergine og selleri i skiver og stegt på en pande. Det var ikke så spændende. Men det var artiskokker, serveret med groft salt og masser af koldt smør. Mums!

  Svar
 92. Signe

  Min livret var lammekølle! Jeg var vild med alt slags kød, men når der var lammekølle på bordet var det særligt godt. Og når ikke der var mere på bordet gik jeg i køkkenet og ‘pillede benet’. Mmm… 🙂

  Svar
 93. Nynne

  Min yndlingsret var helt klart min mormors osso buco 🙂 Hun laver det stadig engang imellem til mig, og det smager stadig ligeså fantastisk 🙂

  Svar
 94. Caroline

  Hhmm tror det står mellem min fars nybagte rugbrød med hj.lavet leverpostej eller samme rugbrød med smør og karse (nej ikke andet bare karse)

  Men jeg kunne også nævne min farmors nybagte appel pie med flødeskum eller creme faiche 😉

  Svar
 95. PiaB

  Ville elske at eje din nye bog 🙂
  Min mors Lyngrøget ørrede og på en skrive ristet franskbrød. Det var min livret som barn.

  Svar
 96. Cathrine Brandt

  Min barndomslivret var helt sikkert spaghetti og kødsovs! Jeg spiste til, jeg fik ondt i maven, når menuen stod på det :).

  Svar
 97. Louise

  Hej Louisa,

  Sikke en dejlig bog.
  Min favorit ret da jeg var lille var røget makrel, med nye kartofler, smørsovs og persille. Det er stadig ikke dårligt.

  Svar
 98. Mette

  Min livret som barn var helt klart den som bare hed “Onkel Ole”.

  Et højt, stort glas (a la et ølkrus), fyldt med havregryn, sukker og kakao overhældt med mælk.

  Det sjove var at også mine to ældre brødre elskede denne ret – og det vigtigste for os alle var at det skulle være i et stor glas:-)

  Så vi tre søskende kunne nemt klare at lave aftensmad hvis forældrene ikke var hjemme – og vi kunne ikke forståe, de ikke mente at det var ok som aftensmad

  Svar
 99. Mia

  Spaghetti med kødsovs – kunne spise det hver dag hvis det var. Om jeg var syg, rask, træt, så var det den ene ret jeg kunne finde appetit til (og det er det faktisk stadig)

  Svar
 100. Sarah

  Min livret da jeg var lille: Pandekager tror jeg (og ja som aftensmad 😉 )
  Kunne da virkelig godt bruge inspiration til hverdagsmad til lillepigen (og os andre)

  Svar
 101. Liv E.

  Min ynglingsret var – hvis man da kan kalde det en ret – avocado 🙂 Som min mor stopfodrede mig med i en sådan grad, at avokado den dag i dag stadig er en af mine livretter – med og uden tilbehør.

  Tak for en fin og inspirerende blog! 😀

  Svar
 102. Stine Sørensen

  Uha det må være tarteletter med kylling mums 🙂 måske fordi det varmin mor der lavede den ret og ikke så meget andet måske fordi det var om fredagen. Retten hænger i alt fald uløseligt sammen med barndommen på den fede måde 🙂

  Svar
 103. Mie Christensen

  Det må da uden tvivl have været -og er stadig andesteg med brunkartofler osv. Rigtig julemad, mums 🙂

  Svar
 104. Rikke

  Det er super lækre opskrifter, du har vist fra bogen, så jeg vil meget gerne læse mere.
  Min livret som barn var min fars lasagne

  Svar
 105. Maja Christine

  Som barn elskede jeg (og gør stadig) min mors fantastiske ristaffel med den lækreste møre kylling og stærke karry sauce. De mange prikker over i’et gjorde hele forskellen – lækker mangochutney, peanut, kokos og rosiner. Retten holder stadig! 🙂 Risene er blevet til den grove variant, vi bruger kokosmælk og endnu mere tilbehør er kommet til – sprødt forårsløg, søde æbler (lige nu fra haven), ananas og ikke mindst chili. MUMS!

  Svar
 106. Camilla N

  Jeg elskede min mormors klare suppe med boller. Suppen var kogt på ben, og bollerne var hjemmelavede på bollesprøjte. Jeg fik altid lov til at spise suppen med gaffel, og som tilbehør var der brød dryppet med Maggi. Temmelig random, men lækkert. Man kunne være heldig at få kartofler med peberrodssovs bagefter. Og koncentreret peberrodsdip lavet af peberrod, sukker og eddike. Nam

  Svar
 107. Maria

  Jeg er slet ikke i tvivl, min livret som barn var min mormors æggekage med sprød flæsk. Jeg skulle altid have to stykker, et stykke med rugbrød som jeg var tvunget til og et stykke uden.

  Selvom det er ca. 20 år siden jeg har fået den æggekage, glemmer jeg aldrig hverken smagen af æggekagen eller duften i køkkenet hos min mormor.

  Svar
 108. Tina

  Den bog gad jeg godt at vinde, -de opskrifter jeg har set ser vildt lækre ud og vil helt sikker være et hit hos mine drenge. Som barn var min livret lasagne 🙂

  Svar
 109. Rikke mia Kastrup mortensen

  Har netop set dig i Go’ morgen Danmark, og endnu engang har jeg fået fantastisk inspiration til sundt, lækkert, hurtiglavet og kreativ mad;-) Så hvis jeg ikke vinder din bog, så er den skrevet på ønskesedlen til jul!

  Som lille var det bedste, at sidde i mine forældres køkken med stearinlyset tændt, og få en leverpostejmad med agurk og et glas kold kakaomælk.

  Tænker at du, kunne finde en ny måde, at servere dette måltid på, og gerne uden laktose (da jeg i mit voksne liv, er blevet laktoseintolerant – og derfor passer dine lækre opskrifter også ofte lige til mig og min familie).

  Svar
 110. Christina Juel Jensen

  Jeg elskede min fars hjemmelavede røget ål ovenpå skorper. Ja lyder lidt suspekt, men det smagte godt. Har dog ikke spist det siden jeg var lille 🙂

  Svar
 111. Erika

  Mums, den kunne jeg godt bruge.
  Min yndingsret som barn var min mors “Høne i asparges”, og det er det faktisk stadigvæk 🙂

  Svar
 112. Eva Einshøj

  Da jeg var barn, var det bedste jeg vidste vandgrød med rosiner, sukker og smørklat. Det var godt!
  Varm kærnemælkssuppe, også med rosiner, var også en vinder.

  Svar
 113. Cecilie Pischiutta

  Grandiosa pizza. Egentlig helt plain, kedelig frysepizza. For mig var den fantastisk! Som barn glædede jeg mig næsten mere til at spise grandiosa end at se mine bedsteforældre, når vi kom på visit i Norge, og det siger ikke så lidt.
  I dag er livretten skiftet til en anden norsk “specialitet”: norsk leverpostej på daggammelt brød med agurk. Helt igennem forrygende, specielt efter en bytur. 🙂

  Svar
 114. Marie

  Min yndlings mad som barn var juleaftensmad. Jeg elsker min mors kalkun, sovs m.m. Den er stadigvæk min yndlings, og noget jeg glæder mig allerede fra martsmåned. Mad lavet med kærlighed, og mad lavet sammen med hele familien – det er det bedste!

  Svar
 115. Spliffer

  Min yndlingsret da jeg var barn var (og er nok stadig) mørbradgryde med kartoffelmos – lavet af min mormor… 🙂

  Svar
 116. Laura P

  FRIKADELLER…. Klart min mors frikadeller. Jamen findes der noget bedre? Elsker stadig at komme hjem til det 🙂

  Svar
 117. Ida V.R.

  Jeg var ikke den store fan af pizza, lassagne og den slags, som nok ellers ligger højt på listen over børns livretter. Min livret som barn var (og er til dels stadig) hamburgerryg, med kartofler, kogte grøntsager og hvid sovs!

  Svar
 118. Trine Boysen

  Jeg havde faktisk to favorit retter. Den ene er Hamburgerryg med brunkartofler og grønlangkål og den anden er brændende kærlighed. Der er kommet mange ynglingsretter til efter jeg er blevet ældre og smagsløgene har ændret sig. Men de to retter står stadig højt på favoritlisten :-).

  Svar
 119. Anina

  Min yndlingsret som barn er helt sikkert min mormors ovnbagte nakkefilet med perleløg og champignoner og så med kartofler og hvid sovs til – hver gang vi får det i dag, minder det mig om min barndom. Skønt minde og skøn ret.

  Svar
 120. Hanne

  Jeg var faktisk ret glad for stegt lever som barn, men tror nu alligevel at den absolutte livret var forloren hare, fordi sovsen var god og man måtte spise gele til.

  Svar
 121. Daniel

  Det må være omelet med svampe og bacon – farfars hjemmerøget. Retten var en fantastisk belønning efter en svampetur i skoven.
  Bliver helt nostalgisk 🙂

  Svar
 122. Charlie

  Den bog kunne jeg godt tænke mig at læse.

  En af de ting jeg husker bedst som barn var når min søster og jeg skulle passes af min farmor. Så fik vi nemlig noget så uartigt som pandekager til aftensmad, og vi var ellevilde. Men min mors millionbøf var også et hit, når det kom til “rigtig” mad.

  Svar
 123. Daniel

  Omelet med svampe og bacon – farfars hjemmerøget. Det var en fantastisk ret, først ud i skoven for at samle svampene og så hjem at spise.

  Svar
 124. Sisse

  Min yndlingsret som barn var helt klart min mormors grydestegte kylling fyldt med persille med nye kartofler, lækker brun sovs og sprød hjemmelavet agurkesalat. Desværre kommer jeg aldrig til at smage den igen, som mormor lavede den.

  Svar
 125. Sisse

  Min yndlingsret som barn var helt klart min mormors grydestegte kylling fyldt med persille, dertil nye kartofler, brun sovs og sprød hjemmelavet agurkesalat. Desværre kommer jeg aldrig til at smage den igen, som mormor lavede den.

  Svar
 126. Eva

  Er lige faldet over din fine hjemmeside! Hvilken skattekiste at finde 😀

  Jeg var slet ikke i tvivl, da jeg læste at jeg skulle skrive min yndlingsret! Det var (og er stadig lidt – men har vist fået et par flere yndlingsretter på listen!) en hel kylling stegt i stegepose 😀 uhm. Det er min mor god til! Tror at jeg fik det på min fødselsdag de første 15 år af mit liv eller sådan noget…. Det var og er stadig en yndlingsret!

  Svar
 127. Xenia

  Hmm, min yndlingsret som barn må næsten være kartoffelmos – eller i virkeligheden kartofler i enhver form. Og det er det faktisk til dels stadig 😉

  Svar
 128. Trine

  Jeg var vældig glad for rosinmadder, men til min fødselsdag ønskede jeg mig osso buco med safranris. Det var absolut favorit.

  Svar
 129. Tine Hoe Richelsen

  Min yndlingsret som barn var “brændende kærlighed”. Jeg fik altid min mormor og farmor til at lave det hver gang, jeg kom på besøg:)) I dag har jeg selv tre dejlige drenge på henholdsvis 7 år, 4 år og 7 måneder, og mine to store drenge elsker også den ret og kalder den “bacon kærlighed”:))

  Håber, jeg vinder din fine kogebog.
  MVH Tine

  Svar
  1. Louisa Lorang Forfatter

   Øv Tine. Konkurrencen er slut. Men skyd dig til forsiden og deltag evt. I lodtrækningen om Hanne Holms nye bog 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/louisalorang.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310