Pandekager

Jeg elsker helt tynde, fine pandekager. I dag har jeg lavet dem med rismælk, fordi vi har en (lille) gæst der ikke tåler mælk. Men det gør jeg gerne anytime! Du kan sagtens bruge almindelig mælk, men så tilføj evt. lidt mere sukker.

Jeg serverer marmelade, sukker og citron til. Selv spiser jeg pandekagerne med citronsaft og et tyndt lag sukker. Det er det skønneste!!!!

Opskriften giver 15-20 pandekager

6 dl rismælk
40 g smeltet smør
2 små æg
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
4 dl hvedemel
Smør til stegning
TILBEHØR
Sukker
Citron
Marmelade

Pisk mælk, smør og æg sammen. Pisk sukker og kardemomme i og tilsidst mel. Pisk så dejen er fri for klumper.
Varm en slip-let pande op og kom en anelse smør på panden og smør det ud med et stykke køkkenrulle, så der kun er en lille smule på panden.
Hæld en smule dej på panden og drej panden, så dejen bliver fordelt i et tyndt lag. Steg pandekagerne gyldne på begge sider.
Server pandekagerne med marmelade eller citron og sukker.

Se flere opskrifter på pandekager.

Opskrift og foto: Louisa Lorang

18 thoughts on “Pandekager

 1. Britt

  Hejsa. Har lige købt din ebogs version af Spisetid, og har afprøvet flere ting med succes :0), men jeg kan ikke finde opskriften på de små burgerboller, kan du hjælpe mig eller er der nye briller, der kan hjælpe. Glæder mig til at afprøve mere – super kogebog.
  Mvh Britt

  Svar
 2. Ul

  Hej,
  Har lige siddet og spist pandekager med mine piger og nyder at det er fredag aften og weekend. Mit favorit-tilbehør til pandekager er så absolut kanelsukker! Prøv det!
  Mvh Ul

  Svar
   1. Matilde

    Jeg erstattede såmænd bare hvedemelet med en halv teske fiber husk, 4 dl Schaer mix C og en dl orange finax – det er den bedste glutenfri pandekageopskrift so far:)

    Svar
 3. Maria

  Smør er vel også lavet af mælk??? Og visse typer plantemargarine indeholder skummetmælkspulver

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *