Mini cæsarsalat

Der er intet bedre en små hapsere man lige kan serverer for sine gæster (og uden særligt besvær).
Disse små Spis-Med-Fingrene-Salater er perfekte som en snack før maden, eller måske til sommerens studenter?


Snack til 10-12 personer


2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 tsk. salt 
1 tsk. dijonsennep 
2 spsk. æbleeddike 
½ fed hvidløg, presset 
2 dl smagsneutral olie 
75 g fintrevet parmesan 
evt. 3 hakkede ansjoser 
ENDVIDERE:
4 kyllingebryster
lidt olie til stegning
salt
4 skiver rugbrød
olivenolie
salt
4 hjertesalater
2 potter brøndkarse
høvlet parmesan
Pisk æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Steg kyllingebrysterne i en smule olie på en varm pande til de er gennemstegte. Krydr dem med salt. Lad dem køle en smule og skær dem i tynde skiver.
Skær rugbrødet i små tern, vend dem med olie og salt og rist dem i en 200 grader varm ovn i ca. 5 minutter, eller på en varm pande. Lad croutonerne køle af.
Pluk salaterne fra hinanden og skyl dem. Tør dem i et rent viskestykke og anret salatbladene på et stort fad.  Snit de inderste blade fint og vend dem med brøndkarse og en smule dressing.
Anret den marinerede salat i salatblade, kom kylling på og dryp evt. med mere dressing. Top med croutoner og parmesan og servér.
Opskrift & foto: Louisa Lorang

0 thoughts on “Mini cæsarsalat

  1. Michelle

    >Sådan nogle laver jeg også, mine ser dog ikke så fine ud som dine men mere (øhm) rustikke… Måske jeg skulle kæle lidt for detaljen næste gang.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *