Jeg elsker denne lune salat sammen med en grillet kotelet! Det er en klassisk kombi af spinat, sprøde æbler og blå ost. Og det virker hver gang.
Tilbehør til 3-4
1 dl boghvede
salt
2-3 æbler
olivenolie
2 fed hvidløg
500 g spinat
salt
100 g blå ost, gerne blå kornblomst
salt og peber
Skyl boghveden og kog den mør i usaltet vand. Salt den efter ca. 15 minutter og dræn vandet fra den når den er helt mør.
Skær æblerne i både og rist dem i olivenolie på en varm pande. Krydr dem med salt.
Tag dem af panden. Snit hvidløget i tynde skiver og rib de groveste stilke af spinaten. Steg hvidløget let gyldnet i olivenolie på den varme pande. Kom spinat ved og lad den akkurat falde sammen. Krydr med salt og vend boghvede i.
Anret det hele på et fad. Top med æbler og blå ost og servér straks.
Opskrift og styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Flere opskrifter Altfordamerne.dk & Lorangmini.dk