Nem hverdags mad og hurtigere end en tur i takeawaen……
Der er rigeligt af peanutsaucen – brug resten som dip til grøntsagsstænger.
2 kyllingebryster
3 dl kokosmælk
¼ dl limesaft
3 spsk. rød karry
2 fed hvidløg, revet
træspyd
olie til stegning
PEANUTSAUCE:
1½ dl grov peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. rød karry el. efter smag
1 tsk. sukker
saft af 1-2 limefrugt
1-2 spsk. fiskesauce
SALAT:
2 hjertesalater, plukkede
2 gulerødder i julienne eller revne
½ bundt koriander, groft plukket
limesaft
salt
TILBEHØR:
kogte fuldkornsris
Skær kyllingebrysterne i hver tre aflange stykker. Rør kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen, og lad kyllingen trække i marinaden i 25-30 minutter ved stuetemperatur. Rør imens peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker og limesaft sammen. Smag til med fiskesauce. Vend salater, gulerødder og koriander sammen med lidt limesaft og salt.
Sæt kyllingen på spyd, og steg dem i rigeligt olie på en stor, varm pande. Servér straks kyllingespyd, sataysauce, sprød salat og kogte ris.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvis du koger dine ris uden salt, er kogetiden kortere. Salt inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Super lækker opskrift. Kan jeg lave Peanut saucen dagen før eller bliver den så kedelig?
Det kan du uden problemer! Opbevar den i køleskab 🙂
Kh L
Meget dejlig opskrift! Jeg havde så mange spid, at jeg bagte dem på bagepapir ved 200 grader ca. 15 min. og vendte dem, da halvdelen af tiden var gået. Det gik også fint!
Jeg lavede denne ret tidligere i dag og jeg går nu og spekulerer på om der er en rød karry du kan anbefale? Jeg synes nemlig, at den jeg brugte var lidt for salt. Tak for gode opskrifter, elsker at lave din mad!
Hilsen Iben
Jeg en rød karry fra blue dragon fra et supermarked. Den er ikke så stærk, men smager meget af både galanga og citrongræs. Jeg kan også vildt godt lide dem der er lidt mere “originale”, og som sælges i asiatiske butikker. Men de er helt anderledes stærke og der skal du virkelig være forsigtig med bare at komme i 🙂
Kh L
Hej. Hvordan fungerer det, hvis jeg færdigsteger kylling sticks’ene og fryser dem på forhånd? Skal bruges til en buffet, hvor der ikke er tid til at lave en masse i sidste øjeblik…
Hej Marianne.
Det har jeg desværre ikke prøvet. jeg har kun prøvet at fryse dem marineret og så stege dem når de er tøet op. Den kan man godt.
Jeg tror godt at de kan klare det, men de kan risikerer at blive tørre.
Ked af ikke at være til mere hjælp.
Kh Louisa
Hej louisa
Kan jeg lave retten med alm. peanutbutter?
helt sikkert. Smooth eller chunky! Begge dele virker 🙂 Kh L
Hej L,
kan jeg mon varme saucen op🤔
Ja 🙂