AGURKESALAT
1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
1 agurk
SYLTET KÅL
½ spidskål (gerne det inderste – gem de yderste blade)
1 dl eddike
1 dl vand
1 dl sukker
lidt fennikelfrø
lidt chiliflager
PØLSER
4 gode pølser
lidt olie til stegning
SENNEP
½ dl gule sennepsfrø
¼ dl æblecidereddike
2-3 spsk. honning
1 tsk. flagesalt
lidt timian
RISTEDE LØG
2 bananskalotter
mel
olie til fritering
salt
DESUDEN
1 rødløg, hakket
8 flotte kålblade
evt. ketchup
Lun eddike, vand og sukker, så sukkeret opløses. Snit agurkerne fint og kom dem i halvdelen af den varme lage. Kom fennikelfrø og chiliflager i resten af lagen. Snit kålen fint og vend den med den varme lage.
Rist pølserne i lidt olie på en varm pande.
Stød sennepsfrøene i en stor morter, evt. af flere gange. Frøene skal stødes ret meget, senneppen må gerne være grov, men det bliver den næsten uanset – så hav tålmodighed og brug musklerne.
Rør eddike, honning, salt og timian med sennepsfrøene. Smag til. Den er stærk!
Snit løgene i tynde skiver, vend dem i mel og fritér dem i varm olie i en lille gryde. Dryp dem af på køkkenrulle og drys dem med salt.
Snit rødløget i tynde skiver og anret de ristede pølser i kålblade. Top med, sennep, kål, løg og agurkesalat. Servér straks, evt. med ketchup til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Gid du havde en øko-cowboy-helse-grill i Aarhus. Så ville jeg spise hos dig flere gange om ugen. Måske du skulle ha en food truck og ta på madtourne i DK? Jarhhhh! Road Trip!
Åhhhh….Eller du kunne åbne en biks i KBH som jeg kunne hænge ud i 😉