Skøn kage, der holder sig fin og fugtig i et par dage. Servér den til de sødeste du kender!
Opskriften giver 1 fin kage, der kan deles af 6-8 personer.
100 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
2 små æg
1 spsk. fintrevet skal af økologisk citron
1/4 dl citronsaft
½ dl blå birkes
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
GLASUR
1/2 dl citronsaft
4 dl flormelis
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver, natron og salt og kom det i dejen. Tilsæt derefter cremefraichen og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Fyld i en smurt form, ca. 2/3 op.
Bag ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagte. Lad den køle af inden du giver dem glasur.
Rør citronsaft med flormelis og kom den tynde glasur på kagen. Lad glasuren sætte sig inden servering.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
>Uhm, det lyder fantastisk! Jeg fik cupcake på en café for noget siden med birkes, og det smagte f.. fantastisk. Tak for opskriften, den skal helt sikkert afprøves snart, måske allerede i aften da alle ingredienserne allerede findes i køkkenet 🙂 God dag.
>Du kan sagtens lave denne som cupcake også. Så skal de bare bage 20-25 minutter. Brug gerne en cream cheese frosting med masser af citron i 😉
Håber at du bliver glad!!
Kh L
Hej, opskriften ser virkelig god ud!
Hvor mange cupcakes vil du gætte på det bliver til?
Skyder på ca. 12 styk 🙂
Kh L
Hej Louisa,
Hvilken størrelse form er der tale om her?
En lille rugbrøds/sandkage form?
mvh Katrine
Den jeg har brugt er ca. 10×27 cm (Den hedder nr. 27) Og beklager viiiirkeligt det sene svar! Har været i gang med ny bog….så har ikke fået tjekket blog. SORRY
Kh Louisa
Hej Louise,
Skal der være både natron og bagepulver i? Kan man ikke nøjes med én af tingene?
De bedste hilsner,
Maria
du kan nøjes med bagepulver 🙂